Сьогодні: Сб, 27-04-2024    02:56:19
Житомир » Новини » Кримінал » 2022 » Февраль » 4 » 15:02:07

Виконали ремонт лише на папері: на житомирському держпідприємстві розікрали 700 тисяч гривень

04-02-2022, 15:02:07 390 Коментарі 0 Читать на русском

Виконали ремонт лише на папері: на житомирському держпідприємстві розікрали 700 тисяч гривень
У Житомирській області на держпідприємстві під час "ремонту" обладнання розікрали 700 тисяч гривень. Директору підприємства та його спільникам повідомили про підозру. Про це повідомили в обласній прокуратурі.
 

"Слідством установлено, що у серпні 2019 року житомирське державне підприємство уклало з луцьким товариством договір-доручення щодо проведення ремонту та налаштування виробничого обладнання на філії підприємства. Товариство, у свою чергу, для виконання робіт уклало договір із своїм земляком - приватним підприємцем-підрядником. 

Коли ж через декілька місяців необхідно було прозвітувати про проведений капітальний ремонт та налагоджувальні роботи, директор товариства спільно із підрядником склали документи, відобразивши у них роботи, які насправді не проводилися. Документи з недостовірними відомостями надали замовнику для оплати. Директор державного підприємства-змовника, у свою чергу, достовірно знаючи, що жодні роботи не проводились, підроблені документи підписав та забезпечив перерахунок коштів", - інформує прокуратура.


Судовими експертизами встановлено, що державне підприємство за "намальовані" на папері роботи перерахувало понад 700 тис. грн. Гроші були привласнені і розтрачені фігурантами справи.

"Директору державного підприємства, директору товариства і приватному підприємцю повідомлено про підозру, відповідно, у розтраті грошових коштів підприємства у великих розмірах, заволодінні цими коштами шляхом зловживання службовим становищем та пособництві і підробленні офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 358  КК України)", - додали у відомстві.

Підозрюваним може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

Тегі: держпідприємство, розкрадання
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: