Сьогодні: Пт, 26-04-2024    23:56:35
Житомир » Новини » Суспільство » 2008 » Июль » 8 » 15:40:31

Сотні вантажівок блокують трасу Київ-Житомир. ФОТО

08-07-2008, 15:40:31 6680 Коментарі 0 Читать на русском

Сотні вантажівок блокують трасу Київ-Житомир. ФОТО
Сотні вантажних машин у вівторок скупчилися на Житомирській трасі при в'їзді в столицю України Київ. Таким чином автоперевізники протестують проти заборони на проїзд в місто в денний час доби. За даними організаторів акції, в ній візьмуть участь до 5 тисяч вантажівок.
 
З ранку автомобілі вже вишикувалися в колони на підступах до Києва, обіцяючи заблокувати в'їзд в столицю з Житомирської траси і створити затори на мостах через Дніпро. Делегації фірм автоперевізників візьмуть також участь в мітингу протесту у будівлі мерії, за рішенням якої проїзд вантажівок по місту в денний час заборонений, повідомляє ІТАР-ТАРС.
 
Ситуацію розгляне у вівторок уряд України. Окрім відміни розпорядження про заборону пересування вантажного транспорту вдень по Києву страйкарі вимагають від уряду забезпечити спрощене оформлення віз під час рейсів в країни ЄС, відмінити рішення митниці про впровадження вексельної форми розрахунків при оформленні автомобілів, привести до європейських норм порядок проходження в пунктах пропуску через кордон, повернутися до нульової ставки оподаткування перевезень по Україні.
 
Міліція сподівається, що акції автоперевізників в Києві не перешкоджатимуть руху транспорту і не порушуватимуть громадський порядок, повідомляє "Інтерфакс".
 
До 8:00, за інформацією главку, учасники акції повинні були заїхати до Києва, щоб якомога менше перешкоджати руху автомобілів. "Працівники автоінспекції сприятимуть прояву їх законного права", - відзначили в ЦОС.
 
У столичній міліції також повідомили, що у зв'язку з цією акцією протесту на охорону громадського порядку спеціально міліціонери не виділялися, разом з тим близько 1500 співробітників міліції знаходяться в резерві на випадок нештатної ситуації.
 
На в'їзді до Києва по Бориспільській трасі знаходиться близько 110 довгомірних вантажівок (фур) вздовж близько 2,5 кілометрів. На бортах машин вивішені банери. На деяких написано "Чому нас вважають ізгоями". У цьому напрямі стоїть багато автоперевізників, фури відомих виробників мінеральної води і напоїв. Біля Кабінету міністрів збираються учасники акції Асоціація міжнародних перевізників.
 
Як повідомлялося, з 1 червня Київська міськадміністрація заборонила в'їзд вантажного автотранспорту загальною масою більше 4,5 тонн з 7:00 до 20:00. За порушення заборони накладається штраф.
 









фото segodnya.ua
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: