Сьогодні: Пт, 26-04-2024    06:28:01
Житомир » Новини » Кримінал » 2008 » Июнь » 6 » 16:53:12

Прокуратура Житомира порушила кримінальну справу відносно судді

06-06-2008, 16:53:12 2087 Коментарі 0 Читать на русском

Прокуратура Житомира порушила кримінальну справу відносно судді
Прокуратурою області за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області 5 червня 2008 року порушено кримінальну справу відносно судді одного з міськрайонних судів.

Останній знаючи, що цивільна справа непідвідомча міськрайонному суду, виніс завідомо неправосудну ухвалу, якою заборонив випуск та реалізацію горілчаної продукції досить знаної торгової марки 64 суб’єктам господарювання України. Таке рішення фактично було втручанням у господарську діяльність підприємства та стало причиною її зупинки. У результаті підприємству нанесено збиток на загальну суму 2 млн. 800 тис. грн.

Дії судді кваліфіковані, як ознаки складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального Кодексу України і караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Кваліфікаційною комісією суддів Житомирського апеляційного округу прийнято рішення рекомендувати Вищій раді юстиції України внести подання до Верховної Ради України про звільнення вказаної особи з посади судді міськрайонного суду за допущені умисні та грубі порушення вимог чинного законодавства при здійсненні правосуддя.

Наразі розслідування справи триває.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: