Сьогодні: Сб, 27-04-2024    04:53:51
Житомир » Новини » Суспільство » 2011 » Апрель » 5 » 16:09:34

У Житомирі вшанують пам'ять трагічно загиблого президента Польщі Леха Качиньського

05-04-2011, 16:09:34 1842 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі вшанують пам'ять трагічно загиблого президента Польщі Леха Качиньського
Житомирська організація ВО «Свобода» закликає житомирян вшанувати пам'ять трагічно загиблого президента Польщі Леха Качинського.

Крім того, як стало відомо «Журналу Житомира», свободівці пропонують перейменувати одну з вулиць Житомира на вулицю імені Леха Качинського.

"Житомирська обласна організація Всеукраїнського об'єднання« Свобода »завжди відстоювала позицію, що видатні державні діячі іноземних держав мають право бути шанованою в Україні, якщо вони працювали на благо України. Саме необхідність побудови тісного політичного і економічного співтовариства з природними союзниками - країнами Балто - Чорноморської геополітичної осі, серед яких є і Польща, відзначає програма діяльності ВО «Свобода»." - Говориться в прес-релізі організації.

10 квітня минає рівно рік другої катинської трагедії з дня трагічної загибелі президента Республіки Польща і великого друга України Леха Качинського. Україна сумує разом з польським народом.

Як відомо, за видатний особистий внесок у зміцнення українсько-польських відносин 6 грудня 2007 Качиньський був нагороджений орденом Ярослава Мудрого I ступеня. Восьмий президент Польщі підкреслював необхідність кооперації європейських країн.

Зусиллями Леха Качиньського був відкритий пам'ятник жертвам - українцям у польському селі Павлокома. Лех Качинський багато робив для того, щоб просувати інтереси України в європейських, євроатлантичних структурах, зокрема в ЄС і НАТО, був беззастережним другом українського народу.

Ообластна організація ВО «Свобода» звертається з ініціативою до Житомирського міського голови Володимира Дебоя перейменувати вулицю Косіора в Житомирі на нову назву - вулиця імені Леха Качинського.


Нагадаємо, 10 квітня 2010 року, у Смоленській області (Росія) розбився літак президента Польщі Леха Качиньського.

Справжнім шоком для всього світу і загальнонаціональною трагедією для Польщі став крах літака Ту-154 в суботу вранці, на околиці російського міста Печерськ у трьох кілометрах від Смоленська.

На борту лайнера знаходилися 88 пасажирів і 8 членів екіпажу, серед яких - президент Польщі Лех Качиньський, вища військове керівництво країни, а також безліч інших високопоставлених чиновників, політиків та відомих громадських діячів.

Тегі: Житомир, Польща, Авіакатастрофи, ВО Свобода, Качиньський
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: