Сьогодні: Сб, 27-04-2024    18:12:42
Житомир » Новини » Політика » 2018 » Ноябрь » 7 » 14:35:02

Депутат міськради Ярмоленко продовжує боротьбу за рівні можливості

07-11-2018, 14:35:02 805 Коментарі 0 Читать на русском

Депутат міськради Ярмоленко продовжує боротьбу за рівні можливості
Депутат Житомирської міської ради в жовтні 2018 року не надто вдало виступила на проекті "Нові лідери". Тоді житомирянка агітувала за рівні можливості жінок та чоловіків, та впровадження Хартії рівності в містах України.

Днями Ірина Ярмоленко на своїй сторінці в соцмережі заявила, що продовжує боротьбу за рівні можливості, а на проекті їй просто не пощастило.
 

"Вже цієї осені Європейську хартію рівності від CEMR приймають міста України: Житомир, Ірпінь, Бровари, Харків, Одеса, Бєлгород-Дністровський, Маріуполь, Мелітополь, Луцьк, Кропивницький, Ужгород. У кожного міста своя історія, свої виступи, свої лобісти, у когось Хартія ще в проекті рішення, у когось вже прийнятий документ. До моменту моєї участі в проекті в травні 2018 "Нові лідери" Хартія була прийнята усіма містами Європи. І лише одне місто в Україні  - Вінниця - були підписантами Хартії.

Саме "Нові лідери" надихнули вже в серпні 2018 року звернутися до Асоціація міст України із проханням опублікувати прес-реліз на своєму сайті про важливість прийняття документу та наші житомирські проекти, щоб іншим було легше. За цей час я мала десяток конференцій, форумів, нарад, зустрічей, зокрема з керівницею ГОБ та віце-прем"єркою Іванною Климпуш-Цинцадзе. Я чітко вірю, що саме участь в проекті "Нові лідери" надихнула мене до багатьох кроків, і Хартія покотилася містами України як маховик. І далі ми будемо його котити, кожен зі свого міста. 

Разом з експерткою нашої ради Світланою Євченко ми вже готуємо план дій виконання документу, відвідуємо пленарні засідання та проходимо вебінари від CEMR. Що сказати, займаємося законотворчістю на місцевих рівнях. І що казати нам дуже потрібна підтримка усіх стейкхолдерів питання рівних можливостей в Україні, щоб вивести підняту нами проблематику до Рівня Всеукраїнської Дії. Щоб в найвіддаленішому кутку зрозуміли, що ми не питаннями іншої планети займаємося, а аналізуємо втрати економічні через недотримання гендерного балансу та шукаємо шляхи їх уникнення. 

Я зрозуміла, що участь в телепроектах - це така собі серйозна рулетка, в якій може просто "не пощастити". Тому для уникнення інсинуацій публікую повний виступ презентації. В майбутньому я її братиму як основу для пояснення важливості прийняття Хартій та стандартів Рівних можливостей в Україні". 


Повний виступ Ярмоленко на проекті "Нові лідери"




Варто додати, що незважаючи на боротьбу "за рівні можливості", саме Ірина Ярмоленко лобіювала питання ремонту єдиного в Житомирі підземного пішохідного переходу.

Данний вид інфраструктури вже морально застарів. Більшість міст західної Європи давно позбулись підземних переходів, замінивши їх на наземні, з відповідними знаками та заходами безпеки. Наземні переходи є більш зручні для людей з інвалідністю, похилого віку.

Крім того, як показують дослідження, наземні переходи є більш безпечні, ніж підземні. Це пояснюється тим, що заради скорочення шляху і небажання зайвий раз долати десятки сходинок, пішоходи перебігають дорогу в недозволених місцях, де водії не очікують появи людей на дорозі.

Тегі: депутат, рівні можливості, права жінок, Ярмоленко
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: