Сьогодні: Вс, 28-04-2024    07:21:41
Житомир » Новини » Суспільство » 2019 » Январь » 14 » 11:18:58 оновлено: 11:33:02

На Житомирщині активісти не пустили до храму священика «Московського патріархату». Думки містян розділилися

14-01-2019, 11:33:02 1183 Коментарі 2 Читать на русском

На Житомирщині активісти не пустили до храму священика «Московського патріархату». Думки містян розділилися
На Житомирщині парафіяни не пустили до храму священика «Московського патріархату». Як стало відомо «Журналу Житомира», сталося це у селі Ворсівка Малинського району. Напередодні релігійна громада села оголосила про перехід з московського патріархату до ПЦУ. 

Після оголошення про перехід до села приїхав священик «УПЦ МП» зі своїми прихильниками і хотів зайти у церкву, аби відправити службу. Але місцеві жителі заблокували вхід до церкви і священик з прихильниками був змушений провести службу на вулиці біля храму. 

Місцеві активісти встановили біля храму цілодобове чергування. Вони побоюються, що прихильники «УПЦ МП» можуть винести з церкви ікони та інші цінності.

"Громада села Ворсівка Малинського району, за підтримки Спілки ветеранів АТО "Схід", активістів та інших небайдужих громадян не допустили проведення Служби в храмі села попами московської церкви. Попи провели богослужіння та співали на дорозі. За перебігом подій спостерігали і забезпечували порядок працівники Відділення поліції м.Малин. Після масового виконання гімна України, мирна акція протесту була завершена", - пише в фейсбук активіст Євген Купневич.
 

Різні точки зору


Внаслідок різних точок зору в коментарях під постом виникла суперечка. Думки розділилися, одні містяни підтримують рішення громади, інші протестують.
 

Світлана Косирькова В Україні ще є синагоги, та мечеті в яких люди моляться то може і їх треба закрити? Собаці нема шо робити, то вона яйця лиже, так і наші активісти вирішили воювати з батюшкою та бабцями що все життя ходили до цієї церкви. Яка різниця московский патріархат чи ні. Ми всі православні і молимося одному богу.

Rostislav Ismailov Так... Давайте розберемося. Вся справа у тому, що змінилася назва церкви? Навіть не змінилися, а просто поміняли місцями слова і прибрали слова «Московського Патріархата»? Так мало? Я думав має бути щось на зразок декомунізації. Побудують нові церкви типу українських будинків, дерев’яні і з солом’яною кришкою. Всі батюшки звільнені і набрані нові, які пройшли навчання в константинопольського патріарха. Своя Біблія , де буде ще один заповіт, присвячений подіям за останні п`ять років. Ну якось масштабно я собі це все уявляв. А тут так мало... тю ...

Svetlana Los не по християнськи, Христос не розділяв людей, а закликав любити один одного , навіть благословляти ворогів, якби люди жили по заповідям, то не було б ненависті і війни.

Віктор Власюк Ворсівський священник не правий,що пішов проти рішення громади села.Храм належить громаді,отже,що Вона вирішила,то і є закон.

Аня Марченко А проти кого воюємо? Проти батюшки, у якого немає розцінок на чуже горе чи радість чи за батюшки,які роз'їжджають на машинах, мають будинки. Уже одна українська церква. А про митрополита московського Кирила навіть у Києві зачитують при службі. Це їхні закони. А церква ворсівська завжди була ласим кусочком. А найбільше дивлюсь переживають "віруючі ",які і в церкву ходять тільки на Пасху та можливо ще на Миколу. Та і акція більшість того,що проплачена. А зовнішній вигляд людини це особисте, про це говорять особисто, а не кричать на все село. Це було дуже низько.

евгений купневич А чому ніхто не зауважив,що "Богослужіння" проводилося на мові АГРЕСОРА ?......Всіх цей факт влаштував ? Почали в коментах виясняти ,хто є ворог,а хто патріот.....На початку російської агресії в церквах МП велася неприхована агітація за руській мір....Кошти,що міряни добровільно віддавали московськім попам частково йшли на придбання зброї для сепаратистів,які в свою чергу поливали смертельним вогнем позиції ЗСУ.І саме головне:громада села одностайньо прийняла рішення,а нехтування думкою громади-то є злочин,як по церковним канонам,так і по законам моралі.Дехто звинувачує місцевих мешканців,що вони в церкву не ходять,а тут поприходили...Так ,я теж можу зауважити,що приїхало аж ДВА попи (один видно був запасний),мали при собі охоронців і свиту...Маленьке Поліське соло Ворсівка і його мешканці показали власним прикладом,що людей обєднує не церква,а бажання жити в мирній країні ! А як Малин ? А Малин ,як завжди щось вичікує....До слова,що єдиним представником влади на даному заході був сільський голова.Чиновників ні з міста,ні з району,ні з області не спостерігалося.Анонс події був,а команди зверху ні....Маю дуже величезну надію,що відмова від послуг московських попів пройде мирно,без кровопролиття.Миру всім і Слава Україні.

 

Коментар поліції Житомирської області 


Минулого тижня в поліції моніторили ситуацію довкола подій, пов’язаних із прийняттям рішень щодо приналежності храмів до різних релігійних громад. 

Як запевняють правоохоронці, вони не втручаються у ці процеси, адже кожен громадянин України має право на вільне віросповідання. Поліцейські забезпечують публічну безпеку та не допускають правопорушень. Так було вихідними на Малинщині, і так буде всюди, де виникатимуть спірні питання, що пов’язані з діяльністю релігійних громад.

 

Тегі: Малин, УПЦ МП, релігія
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 2
zvrad58
1 fb Надежда Гончаренко (zvrad58)   • 13:47:16, 15-01-2019 [Материал]

"ВІРА Й ЦЕРКВА- ЦЕ НАЙПЕРША НАЦІОНАЛЬНА ОЗНАКА ВСЬОГО НАРОДУ, І ВЛАСНЕ В НИХ І БІЛЯ НИХ ТРИМАЮТЬСЯ ВСІ ІСТОТНІ НАЦІОНАЛЬНІ ПРИКМЕТИ НАРОДУ". ІВАН ОГІЄНКО, ПРОФЕСОР, МИТРОПОЛИТ ІЛАРІОН
Юрко
2 gp (Юрко)   • 19:43:21, 15-01-2019 [Материал]

Ну не пустили московського попа і правильно зробили
avatar

Інші новини Житомир: