Сьогодні: Пн, 29-04-2024    21:54:51
Житомир » Новини » Кримінал » 2019 » Январь » 24 » 12:43:42

Житомирська поліція розшукує шахрая, який оформив півсотні кредитів на чужі документи

24-01-2019, 12:43:42 1107 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирська поліція розшукує шахрая, який оформив півсотні кредитів на чужі документи
Житель Житомирської області оформив на жительку Чернігівщини майже півсотні кредитів загальною сумою 150 тисяч гривень. За інформацією поліції, копії особистих документів жінка віддала чоловіку ще позаминулого року, сподіваючись на допомогу у працевлаштуванні. Натомість, за два роки у неї з’явились значні боргові зобов’язання.

"Жінка розповіла, що у 2017-му році, будучи прихожанкою одного з храмів на Чернігівщині, вона познайомилась із жителем Житомирської області, який також відвідував культову споруду. Чоловік пообіцяв допомогти із працевлаштуванням у столиці. Для цього взяв у жінки копії її особистих документів. Якийсь час вона підтримувала з ним зв'язок, і той продовжував годувати її обіцянками", - пояснюють у ГУНП Житомирщини. 

Потім жінка поїхала на заробітки за кордон, а її рідних почали турбувати колектори з різних фінансових установ з вимогами сплати кредитних зобов’язань.
 

"Попередньо відомо, що надмірною довірливістю жінки скористався 39-річний житель Баранівського району. За наявними відомостями, від імені заявниці він подав близько 200 запитів до офіційних фінансових установ і кредитних спілок про можливість оформлення кредитів. У 48 випадках отримав позитивні відповіді і, скориставшись копіями чужих документів, взяв позику загалом у 150 тисяч гривень. За словами жінки, два кредити уже нібито погашені ним самим", - розповів начальник Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Кононенко. 


За фактом шахрайства (ст.190 ККУ) поліція розпочала кримінальне провадження, у рамках якого водночас з’ясовуються й інші обставини, у т.ч. як стало можливим оформлення кредитних договорів без особистої участі позичальника та лише за копіями її документів, наданих іншою особою. 

Нині правоохоронці встановлюють місцеперебування підозрюваного в ошуканстві.

Тегі: шахрай, поліція, кредит
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: