Сьогодні: Чт, 09-05-2024    13:38:17
Житомир » Новини » Кримінал » 2020 » Август » 4 » 10:37:04 оновлено: 11:15:04

Житомирянин хотів продати ноутбук, але потрапив на схему шахраїв

04-08-2020, 11:15:04 849 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирянин хотів продати ноутбук, але потрапив на схему шахраїв
Житомирянин довірився інтернет-покупцю й віддав свій ноутбук, не отримавши за нього ні копійки. Інцидент стався днями у Житомирі, наразі поліція розшукує шахрая.

"За словами 23-річного житомирянина, він розмістив оголошення про продаж свого ноутбука на одному із інтернет-ресурсів. Згодом до нього зателефонував потенційний покупець. Молодий чоловік надав реквізити картки для перерахування коштів, після чого покупець повідомив про переказ обумовленої суми через платіжний термінал. Незабаром на номер телефону продавця надійшло сповіщення з інформацією про переказ на його карту грошових коштів", – інформує поліція.

Отримавши смс, хлопець по домовленості із покупцем передав ноутбук таксистом. Згодом він виявив, що на його карту кошти так і не надійшли. До покупця, з яким мав справу, власник ноутбуку додзвонитися не зміг.

Нині слідчі розпочали досудове розслідування й розшукують шахрая. Подібні протиправні дії караються як штрафом, так і обмеженням волі на строк до 3 років.

Прості поради, як не потрапити у подібну схему інтернет-ошуканства:
 
  • не довіряйте незнайомцям із всесвітньої павутини;
  • при здійсненні будь-яких розрахункових операцій, обов’язково перевіряйте їх справжність за допомогою банку або його оригінальних інтернет-додатків;
  • не надавайте конфіденційних даних вашої банківської картки стороннім особам;
  • не повідомляйте незнайомцям паролі з смс-повідомлень, що приходять для підтвердження будь-яких банківських операцій;
  • уникайте покупок та продажів на інтернет-ресурсах, що не надають вам гарантій отримання товару або коштів за ваш товар.

Тегі: поліція, інтернет, продаж, шахрай
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: