Сьогодні: Пн, 29-04-2024    11:02:24
Житомир » Новини » Житомир » 2019 » Февраль » 20 » 12:33:31

Екологи знайшли під Житомиром трубу, по якій в Тетерів зливалися нафтопродукти

20-02-2019, 12:33:31 2034 Коментарі 1 Читать на русском

Екологи знайшли під Житомиром трубу, по якій в Тетерів зливалися нафтопродукти
Державна екологічна інспекція дослідила забруднення річки Тетерів, яке було виявлене на околиці Житомира 14 лютого. Як повідомляв "ЖЖ", в районі села Слобода-Селець на річці Тетерів виявили масляні плями

Працівники екологічної інспекції відібрали проби води з труби колектора колишнього Льонокомбінату, з якої здійснювався скид зливових вод у Тетерів вище та нижче скиду.

"Результатами лабораторних досліджень зафіксовано наявність нафтопродуктів у воді з труби зливового колектора, що призвело до збільшення їх вмісту в 10 раз у створі р. Тетерів нижче скиду порівняно зі створом вище скиду. Крім того, у зливовій воді виявлено високі концентрації таких показників, як хлориди, азот амонійний, залізо загальне, хімічне споживання кисню, біохімічне споживання кисню", - інформує Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Екологи зазначають, що перевищення вмісту нафтопродуктів у воді може бути результатом, як стоків промислових підприємств, автозаправок, так і збільшення об’єму господарсько-побутових стоків, витоку нафти і нафтопродуктів під час їх транспортування та розливу з території Льонокомбінату. 

Наразі труба, з якої здійснювався скид, не перебуває на балансі в жодного із суб’єктів господарювання. Інспекція звернулась листом до Житомирської міської ради з вимогою прийняти рішення про закріплення даної труби за відповідним суб’єктом господарювання.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 1
Юрко
1 gp (Юрко)   • 13:32:44, 21-02-2019 [Материал]

Звернулись до міської ради і що? Нафтопродукти собі далі течуть в ріку?
avatar

Інші новини Житомир: