Сьогодні: Пн, 29-04-2024    18:28:52
Житомир » Новини » » 2019 » Март » 13 » 13:13:45 оновлено: 13:20:45

Як працює «Поліклініка без черг» в радомишльському Центрі первинної медико-санітарної допомоги

13-03-2019, 13:20:45 1352 Коментарі 1 Читать на русском

Як працює «Поліклініка без черг» в радомишльському Центрі первинної медико-санітарної допомоги
Головний лікар Ніна Григорівна Ляшевська розповіла про програму «Поліклініка без черг», яка працює в медичному закладі "Радомишльський центр первинної медико-санітарної допомоги" з квітня 2018 року.

Як повідомила в інтервью «Журналу Житомира» Ніна Григорівна, програму встановили для покращення роботи лікарів та зменшення кількості часу перебування пацієнтів під дверима лікарів.

"До встановлення програми «Поліклініка без черг» у нас існували довжелезні черги, велике навантаження на реєстратуру, лікарів, постійні скарги від пацієнтів на втрату часу. Ми зрозуміли, що прийшов час щось змінювати. До того ж ми бачили, що люди готові до інновацій", - розповідає Ляшевська. 

Користування системою вводили поступово. Був період тестування, на якому налаштовували роботу під особливості закладу. 

"Можна сказати, що ми пристосувалися до системи, а вона до нас. Не всі одразу зраділи нововведенням, адже багато людей звикли до процесів, які були раніше. Особливо відвідувачі похилого віку. Потрібно було проводити роз'яснювальну роботу. Також, ми мали навчити лікарів та медичний персонал працювати з системою. Всі поставилися з розумінням і вже зараз ми і пацієнти бачимо результати" - каже головний лікар.

Програма дала змогу побачити керівництву підприємства, які лікарі є більш затребувані. За допомогою статистичних даних тепер можливо збалансувати кількість спеціалістів в залежності від потреб, а значить – задовольнити попит.

З моменту встановлення програми лікарі мають можливість ефективно планувати свій робочий день. Також, лікар має змогу отримати інформацію про кількість пацієнтів, які записані до нього на прийом: "Звичайно бувають випадки коли люди приходять без запису або випадки, коли ми маємо прийняти без черги. Ми це також передбачаємо у графіку лікарів та оперативно реагуємо". 

Інтерфейс програми дуже зручний, не лише молоді батьки стали користуватися самостійним записом на прийом до лікаря, а й старше покоління. Процедура запису до лікаря через програму має декілька неважких поступових кроків, з якими легко може справитись будь-хто. Медикі також допомагають за необхідності, якщо виникають труднощі. В приміщенні амбулаторії розміщенні стенди з інформацією як записатися до лікаря, як нагадування.

"Пацієнти в цілому задоволені програмою, так як у них з’явилася можливість записатися на прийом до лікаря через сайт, його мобільну версію зі смартфону, стаціонарний телефон та через реєстратуру, що займає не більше 2 хвилин. ", - розповідає Ляшевська.

Пацієнти самі вводять необхідні дані до системи та вибирають зручний день та час прийому до сімейного лікаря

"Але, є випадки, коли пацієнти не відміняють свій візит, це погано адже інші люди не можуть потрапити на прийом до лікаря. Це невеликий відсоток людей але ми просимо всіх відміняти свої візити, якщо змінилися плани. Давайте будемо відповідальними за час лікарів".

Знати точний запис прийому до лікаря і не сидіти в довжелезних чергах - це економія часу та здоров’я.











Тегі: Медицина, Здоров'я, поліклініка, Радомишль
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 1
evmart
1 fb Евгений (evmart)   • 17:08:20, 13-03-2019 [Материал]

"Радомишильському" - пишеться з великої літери. Це власна назва)
avatar

Інші новини Житомир: