Сьогодні: Вс, 28-04-2024    08:29:07
Житомир » Новини » Влада » 2019 » Апрель » 18 » 15:11:04

За фото з бюлетенями Гундич і Сухомлин відбудуться штрафами

18-04-2019, 15:11:04 882 Коментарі 1 Читать на русском

За фото з бюлетенями Гундич і Сухомлин відбудуться штрафами
Поліція закрила кримінальні провадження у ст. 159 "Порушення таємниці голосування", в яких фігурували голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич і міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

Однак, стосовно посадових осіб склали адміністративні протоколи, тому за фотографування з бюлетенями на виборчих дільницях їм загрожує штраф у кілька сотень гривень. Про це сьогодні повідомив на брифінгу начальник ГУНП в Житомирській області В'ячеслав Печененко, передає Житомир інфо.
 

"По цій справі нами, працівниками поліції міста Житомира, винесено два адміністративних протоколи за порушення виборчого процесу губернатору області і меру міста Житомира. Там ситуація така: ця справа була закрита у зв’язку з відсутністю кримінального злочину, але прокуратурою повернута на доопрацювання, тому, зважаючи на те, що там все-таки були порушення, що більш тягнули на адміністративні, ми відкрили адміністративні провадження і за цими провадженнями їм обом позаминулої суботи виписали адміністративні протоколи. Передбачений штраф десь близько 800-900 грн, це мінімально, вони його повинні будуть сплатити, якщо суд визнає їх винними", – пояснив Вячеслав Печененко.


Він також зазначив, що майже всі кримінальні провадження, які стосуються порушень на виборах президента в першому турі, вже закриті за відсутністю складу злочинів.

Нагадаємо, під час голосування 31 березня голова Житомирської ОДА Ігор Гундич і мер Сергій Сухомлин сфотографувалися з розгорнутими бюлетенями біля урни.

Тегі: вибори, Гундич, бюлетень, Фото, штраф, Сухомлин
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 1
Юрко
1 gp (Юрко)   • 07:55:18, 19-04-2019 [Материал]

Стаття 159 ККУ. Печененко показав ще раз свою сутність
avatar

Інші новини Житомир: