Сьогодні: Пт, 03-05-2024    09:23:57
Житомир » Новини » Економіка » 2019 » Июль » 25 » 09:52:17 оновлено: 10:10:17

У Житомирі збираються побудувати гіпермаркет «Епіцентр», але депутати не дають дозвіл

25-07-2019, 10:10:17 1690 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі збираються побудувати гіпермаркет «Епіцентр», але депутати не дають дозвіл
Приватне акціонерне товариство «Нова лінія», яке входить до групи «Епіцентр», хотіло отримати дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 3,54 га за адресою: шосе Київське, 4/2.

Питання розглядали на позачерговій сесії Житомирської міської ради 24 липня. На земельній ділянці збираються побудувати торговий центр площею 18 тисяч квадратних метрів.

«Ми є тим інвестором, який дасть можливість місту не отримувати субвенцію, а заробляти гроші. Ми надаємо 350 робочих місць з «білою» зарплатою. Також ми сплачуємо податок на нерухомість – до 1 млн грн на рік та всі податки, які є у вашому місті. Три тижні тому ми викупили приміщення нафтобази, заплативши більш ніж 15,5 млн грн. Готовий об’єкт ми плануємо запустити в червні наступного року», - сказав заступник генерального директора ТОВ «Епіцентр-К» Дмитро Байдюк.

Депутат Олександр Рибак звернув увагу на те, що проєкт відповідного рішення був оприлюднений на сайті міської ради 22 липня, і порушується закон про доступ до публічної інформації.

Представник інвестора зауважив, що під час позачергової сесії депутати вже голосували за проєкти, які були оприлюднені з порушенням терміну в 20 днів.

«Якщо ми зараз не отримаємо дозвіл на розроблення проєкту землеустрою, то втратимо 1,5 місяці. Будувати ми будемо не більше трьох місяців, а документи будемо збирати пів року», - сказав заступник гендиректора ТОВ, зауваживши, що Житомир – єдиний обласний центр, де досі немає гіпермаркету мережі «Епіцентр».

«За» проголосували лише 17 депутатів з 24 присутніх – рішення не прийняте.


Після цього депутати почали виймати картки і табло в сесійній залі показувало, що сесія неповноважна.

Радник мера, депутат від Блоку Петра Порошенка Олександр Черняхович запропонував зробити перерву в роботі сесії й продовжити засідання після обіду, коли приїде мер Сергій Сухомлин, який зранку був у Києві. Депутат Наталія Леонченко також запропонувала зробити перерву в роботі сесії й потім повідомити депутатів про час продовження засідання.

Втім, депутатам таки вдалося розглянути ще кілька питань за наявності в залі 24 народних обранців з 42.

Деякий час секретар міської ради Наталія Чиж не могла закрити засідання, бо сесія була неповноважною, але все ж о 12:20 позачергова сесія завершила свою роботу.

Нагадаємо, у 2013 році компанія «Епіцентр», яка належить родині колишнього нардепа від Партії регіонів Герезі, купила свого конкурента – мережу будівельних супермаркетів «Нова лінія».

Як повідомляв Житомир.info, у 2011 році ділянку в 5,4 га за адресою вул. Корольова, 38 планували передати для будівництва будівельного гіпермаркету «Епіцентр», але суд у вересні 2014 року повернув ділянку до природно-заповідного фонду.

Тегі: Житомир, Епіцентр
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: