Сьогодні: Сб, 27-04-2024    19:40:17
Житомир » Новини » Житомир » 2019 » Сентябрь » 5 » 08:47:28

Житомирянам пропонують вибрати зовнішній вигляд майбутнього пам'ятник воїнам АТО. ФОТО

05-09-2019, 08:47:28 1707 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирянам пропонують вибрати зовнішній вигляд майбутнього пам'ятник воїнам АТО. ФОТО
Житомирська міська рада опублікувала п'ять ескізних проєктів пам'ятника воїнам АТО, що загинули під час захисту східних рубежів нашої країни.

Як повідомляв "Журнал Житомира", пам'ятник встановлять у центрі Житомира, в сквері на вулиці Перемоги.

Зазначимо, що серед проєктів вирізняється один - сучасна композиція, що символізує рубець на тілі держави. Інші проєкти мають більш класичний вигляд.
 

Композиція 2505201976


Композиція заглиблена на 2 м від рівня землі і підіймається на 2 м над рівнем землі. Символізує рубець на тілі держави, міста. В заглибленні на стіні викарбовуються імена загиблих, що спонукає до концентрації думок на подіях, що призвели до втрат. Навпроти стіни місце для відпочинку, спілкування, вшанування загиблих.




Композиція 8888807


Виконана у вигляді лодії. Образи на лодії символізують воїнів всіх поколінь, які боролись за незалежність нашої держави. Лодія — це наша історія, наше минуле. Шануючи його ми переміщуємось у сучасність. Те, що композиція має бути розміщена біля фонтану є символічним, бо вода - це життя. Воїни захищають наше життя. В давнину з піснею "Пливе кача" воїни відходили в небуття. І ця композиція, як продовження цієї сумної традиції.

Композиція 8857778


Обеліск з зображенням воїнів-захисників України на Сході України. Характерно, що наші земляки-десантники одними із першими пішли на захист Вітчизни. І символічно, що в композиції відображено знак десантних військ. Площини відкрито для інформаційних текстів.


Композиція 5121957


Скульптурно-пластична композиція є оглядовою з усіх сторін, але акцентовано увагу на двох домінантних рішеннях. З фасадної сторони - огляд на воїнів - захисників Вітчизни на Сході України, з іншої - герої України, які віддали своє життя у всі віки боротьби за незалежність нашої держави.


Композиція 145777


Композиція символізує образ молодого сина України, що віддає своє життя у битві з ворогом. Зображено момент апогею, коли молода людина-воїн гине, згораючи в горнилі війни.





Житомиряни можуть взяти участь в оцінюванні та проголосувати за найкращий, на їх думку, проєкт. Голосування вплине на остаточний вибір проєкту. Вибрати найкращу композицію можна за посиланням.

Тегі: Житомир, АТО, Пам'ятник, проєкт
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: