Сьогодні: Пн, 06-05-2024    12:22:30
Житомир » Новини » Влада » 2019 » Октябрь » 16 » 11:22:15 оновлено: 11:22:12

Тендер на 320 мільйонів: голова Житомирської ОДА звернувся до поліції стосовно ймовірної розтрати бюджетних коштів

16-10-2019, 11:22:12 723 Коментарі 0 Читать на русском

Тендер на 320 мільйонів: голова Житомирської ОДА звернувся до поліції стосовно ймовірної розтрати бюджетних коштів
Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко підозрює учасників тендерного комітету у можливому нецільовому використанні коштів під час обслуговування доріг області. Про це говорилося 16 жовтня під час пресконференції.

За інформацією Житомир лайф, мова йде про тендер оголошений 10 квітня 2019 року – відкриті торги на утримання та обслуговування 6 941 км доріг області. Вартість закупки склала близько 320 мільйони.

Участь у тендері взяли 5 підприємств, а перемогло ТОВ "Житомирський автодор".

За словами заступниці голови облдержадміністрації Наталії Остапченко, фірма, яка перемогла у тендері, не мала достатньої кількості техніки та можливостей обслуговування доріг області у зимовий період, а також відсутні бази для зберігання матеріалів проти ожеледиці.

Натомість фірма підрядник, за словами Віталія Бунечка, найняла субпідрядні організації, які мали виконувати згадані роботи. Цим підрядним організаціям мали б перерахувати понад 100 мільйонів гривень.

Крім того, за словами голови ОДА, директор ТОВ "Житомирський автодор" Валерій Повар працював на посаді радника голови ОДА, а після звільнення з цієї посади став директором фірми та став переможцем тендеру.

Управління Держаудитслужби Північного офісу рекомендувало замовнику скасувати торги, втім, цього так і не зробили.

Саме тому Віталій Бунечко звернувся до правоохоронних органів з проханням відкрити кримінальне провадження щодо ймовірного зловживання службовим становищем працівників апарату ОДА, а також ймовірній розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Тегі: тендер, поліція, Житомирська ОДА, Автодор, дороги
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: