Сьогодні: Сб, 27-04-2024    15:53:10
Житомир » Новини » Кримінал » 2019 » Ноябрь » 22 » 08:50:11 оновлено: 08:49:11

Керівництво житомирської податкової торгувало ліцензіями на реалізацію палива - СБУ

22-11-2019, 08:49:11 1148 Коментарі 0 Читать на русском

Керівництво житомирської податкової торгувало ліцензіями на реалізацію палива - СБУ
СБУ викрила керівників ГУ Державної фіскальної служби Житомирської області, які займалися незаконною видачею ліцензій на реалізацію палива. За інформацією пресцентру Служби безпеки України, високопосадовець ДФС спільно з начальником одного із структурних управлінь незаконно видавали місцевим підприємцям необхідну документацію для роздрібної торгівлі пальним.

Чиновники давали вказівку своїм підлеглим приймати до розгляду неповні пакети документів для одержання ліцензій підконтрольними бізнес-структурами. 
 

«Комерсанти, отримавши «дозволи», реалізовували продукцію без сплати податків та акцизів до державного бюджету. Під час обшуків у адміністративному приміщенні ГУ ДФС у Житомирській області співробітники СБУ та ДБР вилучили ліцензійні справи та іншу документацію, що підтверджує масштабні зловживання», – повідомляє СБУ.


За результатами попередньої перевірки, тільки за один місяць 2019 року зловмисники видали ліцензії 48 суб’єктам на 122 об’єктах на право здійснення роздрібної торгівлі пальним. Це завдало державному бюджету збитків на майже 1 мільйон гривень. 

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудки.

Тегі: СБУ, Податкова, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: