Сьогодні: Сб, 27-04-2024    23:51:43
Житомир » Новини » Житомир » 2019 » Ноябрь » 28 » 08:41:23 оновлено: 08:47:38

Міськрада не наклала мораторій на будівництво АЗС: житомиряни кричали «Ганьба!» і погрожували палити шини

28-11-2019, 08:47:38 786 Коментарі 0 Читать на русском

Міськрада не наклала мораторій на будівництво АЗС: житомиряни кричали «Ганьба!» і погрожували палити шини
У Житомирі 27 листопада зібрали позачергову сесію міської ради, під час якої розглянули питання заборони будівництва автозаправного комплексу на проспекті Незалежності. 

Як повідомляє Житомир лайф, на засідання прийшли понад 100 житомирян. Люди обурені тим, що представники міської ради не можуть, чи не хочуть розв'язувати наболілу проблему та очікують остаточного завершення будівництва.

Після виступів житомирян і обговорення проєкту рішення відбулося голосування: "за" проголосувало - 16, "проти" - 0, "утрималось" - 4, "не голосувало" - 2. Рішення про заборону (мораторій) проведення будівельних робіт на земельній ділянці за адресою: проспект Незалежності, 29 не прийнято. 

Під вигуки "ганьба" сесія Житомирської міської ради завершила роботу.

Але активісти залишилися та почали вимагати повернення депутатів. Мовляв, якщо сесію не зберуть повторно, вони залишаться ночувати у міській раді, а вранці почнуть палити шини під приміщенням мерії.

Щоправда, пізніше люди від своїх слів відмовилися, та пояснили, що збираються відстоювати свої права виключно в юридичному полі. Тож їх представник планує вкотре звернутися до суду щодо заборони будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29.
 

Хто голосував за накладення мораторію






Нагадаємо, жителі мікрорайону міськмолзаводу виступають проти будівництва на проспекті Незалежності, 29 нової АЗС. 31 жовтня протестуючі житомиряни прийшли на сесію міської ради. Депутати проголосували за скасування містобудівних умов на земельній ділянці по проспекту Незалежності, 29, де хочуть звести автозаправку. Крім того, міськрада прийняла запропонував ТОВ «Юпіджі» укласти договори міни земельної ділянки. Пізніше суд тимчасово призупинив дію рішення сесії про скасування містобудівних умов. Після цього продовжилися будівельні роботи, які привели до конфлікту між місцевими жителями і «тітушками», що охороняють територію навколо майбутньої АЗС.


Тегі: АЗС, Житомир, міськрада
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: