Сьогодні: Вс, 28-04-2024    19:50:24
Житомир » Новини » Житомир » 2019 » Декабрь » 18 » 08:33:31 оновлено: 08:35:31

Спроба №2: Інститут нацпам’яті хоче, щоб у Житомирі демонтували пам'ятник Василию Кавуну

18-12-2019, 08:35:31 928 Коментарі 1 Читать на русском

Спроба №2: Інститут нацпам’яті хоче, щоб у Житомирі демонтували пам'ятник Василию Кавуну
Український інститут національної пам’яті направив Житомирській міськраді листи щодо виконання закону про декомунізацію стосовно демонтажу пам’ятних знаків Василю Кавуну, Василю Ямчинському та Олексію Щасному.

На найближчому засіданні виконкому розглянуть питання демонтажу. Про це йдеться у проєкті рішенні виконавчого комітету, розміщеному 17 грудня на сайті міської ради.

«Управлінню комунального господарства міської ради демонтувати: меморіальні дошки, присвячені Кавуну В. М. та Ямчинському В. М., що розміщені на фасаді житлового будинку по вулиці Чорновола, 6 та Щастному О. М., що розміщена на фасаді будинку по вул. Дмитра Донцова, 20 в м. Житомирі; пам’ятник (погруддя) Кавуну В. М., встановлений на території Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №22 імені Василя Михайловича Кавуна по вулиці Космонавтів, 36», - йдеться у документі.

Також планується змінити назву занальноосвітньої школи №22, позбавивши її імені Василя Кавуна.

Це вже друга спроба демонтувати меморіальні дошки компартійним діячам. У 2016 році виконавчий комітет відмовився від демонтажу, посилаючись на те що, Кавун є почесним громадянином міста і дуже багато зробив для розвитку Житомира.

Нагадаємо, в 2011 році в Житомирі відбулося урочисте відкриття пам'ятної дошки Герою Соціалістичної праці, першому секретареві Житомирського обкому КПУ, почесному громадянину Житомира Василю Кавуну. Дошку встановлено на будинку, де він жив. Також біля школи №22 було відкрито погруддя.

За час керівництва Кавуна в Житомирі активно велося житлове будівництво, споруджувалися великі підприємства, побудовані Міський парк культури і відпочинку імені Ю. Гагаріна, підвісний міст, реконструйований стадіон і побудовані комплекси для дитячого відпочинку.

Тегі: Житомир, декомунізація, кавун, виконком
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 1
Юрко
1 gp (Юрко)   • 16:44:39, 18-12-2019 [Материал]

Чудово. Крім того, Мінюст позиватиметься до суду щодо назви школи.
avatar

Інші новини Житомир: