Сьогодні: Пн, 29-04-2024    02:47:48
Житомир » Новини » Житомир » 2020 » Февраль » 10 » 08:18:17 оновлено: 15:40:59

400 мільйонів у каналізацію: як словенці модернізують водоканал Житомира. ВІДЕО

10-02-2020, 15:40:59 1060 Коментарі 0 Читать на русском

400 мільйонів у каналізацію: як словенці модернізують водоканал Житомира. ВІДЕО
У Житомирі тривають роботи з реконструкції каналізаційної системи: очисних споруд та насосної станції. Роботи на об'єктах виконує словенська компанія "Esotech".

Реконструкція очисних споруд дозволить вирішити декілька актуальних для міста проблем: якісного очищення стічних вод, видалення фосфатів, економії електроенергії, економії бюджетних коштів за рахунок створення однієї сучасної та великої очисної системи замість двох застарілих.

Проєкт з реконструкції очисних споруд фінансує Світовий банк, його вартість складає 13,6 млн доларів (близько 334 млн гривень). На якому етапі знаходиться реконструкція "Журналу Житомира" розповіли у комунальному підприємстві "Житомирводоканал".

"Робота кипить одразу на 4-ох будівельних майданчиках: під будівлю механічного зневоднення сирого осаду, аерованих пісколовок, решіток та гравітаційного мулоущільнювача", - зазначають у КП.


 
Наразі підрядна організація готує котлован під гравітаційний ущільнювач, бетонує плиту резервуару мулу, бетонує колони у будівлю решіток, в'яже арматуру для зведення фундаменту під пісколовки.

Ще одним важливим об'єктом у каналізаційній системі міста є головна насосна станція. Вона знаходиться в експлуатації близько 45 років і вже потребує ремонту. Житомир отримав 70 млн гривень на проведення робіт від Республіки Словенія. 
 

"Ми починаємо 4-ий великий проект реконструкції житомирського водоканалу. Це головна каналізаційна насосна станція нашого міста. Дякуючи словенському уряду, словенському фонду ми в минулому році отримали грант, і за рахунок цього гранту може бути здійснений цей проєкт. Завдяки реконструкції цього об’єкту стане можливою повноцінна повномірна реконструкція каналізаційних очисних споруд: закриття площадки номер 1, яка на сьогоднішній день знаходиться в межах міста і переміщення всіх потужностей на площадку номер 2, яка знаходиться в промисловій частині міста Житомира. Найбільш важким завданням для підрядної організації при реконструкції цього об’єкту буде те, що станція має працювати 24 години на добу 7 днів на тиждень щодня. Ми, на жаль, не можемо зупинити цю станцію, тому здійснення заміни обладнання, заміни арматури і трубопроводів має проходити під час роботи насосної станції. І це дійсно важливе і важке завдання. Протягом цього року нашим підприємством разом з підрядною організацією будуть виконуватись проєктні роботи, буде проходити процедура оцінки впливу на довкілля, також ми будемо отримувати дозвіл на будівництво даного об’єкту", - розповів Андрій Нікітін, директор КП "Житомирводоканал".


Нікітін зазначив, що у квітні 2021 року нова головна каналізаційна насосна станція має бути введена в експлуатацію.
 

Тегі: Житомир, реконструкція, водоканал, каналізація
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: