Сьогодні: Сб, 27-04-2024    23:23:19
Житомир » Новини » Події » 2020 » Февраль » 15 » 14:28:28 оновлено: 14:47:16

Росія атакувала українське судно в Азовському морі

15-02-2020, 14:47:16 19824 Коментарі 0 Читать на русском

Росія атакувала українське судно в Азовському морі
Недалеко від анексованого Криму співробітники ФСБ Росії атакували українське риболовецьке судно. На борту знаходилися четверо громадян України, які були захоплені росіянами в полон.

Російські силовики, вранці 15 лютого 2020 року, атакували український риболовецький корабель в Азовському морі. Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на Прикордонну службу ФСБ.

За даними ФСБ, напад на маломірне українське судно відбувся в "західній частині Азовського моря", тобто поряд з анексованим Кримом. На борту на момент захоплення перебували четверо українських громадян. Вони були заарештовані росіянами.

"Капітан судна не виконав вимогу прикордонного наряду про зупинку і спробував зникнути", - повідомили в ФСБ.

Вони уточнили, що не знайшли на кораблі документів, які видаються окупантами в Криму: "суднових та реєстраційних документів, а також дозволу на видобуток риби".

Замість цього силовики РФ знайшли на кораблі снасті для ловлі риби, а також близько 300 тушок камбали калкан. Відзначається, що українське риболовецьке судно разом з екіпажем було відправлено в порт анексованої Керчі. Про долю рибалок інформації немає.

Нагадаємо, 18 листопада 2019 російські окупанти повернули Україні захоплені неподалік Керченської протоки судна "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу". Ще 25 травня 2019 Міжнародний трибунал з морського права постановив, що РФ повинна негайно передати під контроль України захоплені кораблі. Росія цю вимогу проігнорувала, як і ще сім вимог України. 

Тегі: Крим, Росія, рибалки
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: