Сьогодні: Чт, 09-05-2024    05:27:22
Житомир » Новини » Влада » 2020 » Март » 5 » 14:48:15 оновлено: 15:05:15

Житомирська облрада просить скасувати «ганебну» плату за транспортування газу

05-03-2020, 15:05:15 633 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирська облрада просить скасувати «ганебну» плату за транспортування газу
Житомирська обласна рада звернулася до Президента, Кабінету міністрів та Верховної Ради, в якому просить скасувати постанову про запровадження окремої абонплати за транспортування газу.

Документ прийняли на сесії облради, повідомляє Укрінформ.

«Враховуючи складне соціально-економічне становище більшості жителів України, звертаємося з проханням терміново скасувати ганебну постанову НКРЕКП, яка затвердила абонентську плату за транспортування газу, і не допустити подальшого підвищення цін на газ та зубожіння населення», - йдеться у зверненні.

Депутати облради вважають, що такі нарахування несправедливі, адже українці самі проводили трубопроводи для постачання блакитного палива до своїх осель.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року житомиряни, як і всі українці, отримують дві платіжки за газ. Газ – окремо, доставка – окремо. Розділення платіжок відбулося для споживачів всієї країни. Тарифи на розподіл в кожному регіоні різні, причому у Житомирі далеко не найнижчі, а втричі вищі, ніж у Києві, а з липня стануть в чотири рази вищими від столичних. 13 лютого в Житомирі провели акцію протесту і спалили платіжки за газ.

Тегі: облрада, Газ, платіжка, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: