Сьогодні: Вс, 28-04-2024    05:57:50
Житомир » Новини » Влада » 2011 » Февраль » 20 » 23:09:36

«Житомиргаз» і міліція посилять контроль за газовими приладами житомирян

19-02-2011, 23:09:36 2083 Коментарі 0 Читать на русском

«Житомиргаз» і міліція посилять контроль за газовими приладами житомирян
У Житомирі планують посилити контроль за технічним станом газових приладів, які використовуються в побуті для обігріву приміщень та нагріву води.

Як стало відомо «Журналу Житомира», цю проблему розглядали на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Безпосереднім приводом для зібрання стали трагічні випадки загибелі людей від чадного газу, що відбулися на початку лютого.

Перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко зазначив, що висновки повинні зробити всі організації, покликані контролювати технічний стан устаткування:

- Безумовно є проблеми і в самій організації «Житомиргаз», тому що більш прискіпливими, жорсткіше треба бути. По-перше при наданні дозволів і проектів на індивідуальне опалення. Друге - бути неприхильним, ставлячи технічні умови, аби ті котли, і ті колонки, які захищені автоматикою.

Активно співпрацювати з газовим господарством закликав Микола Олещенко і правоохоронців - у тих випадках, коли господарі не допускають фахівців у свої приміщення для проведення планового технічного огляду.

Як зазначив виконуючий обов'язки першого заступника ПАТ «Житомиргаз» Сергій Колесник, факти недопущення працівників підприємства для проведення оглядів є масовими. Тільки за один тиждень лютого таких випадків по області було офіційно зареєстровано 55. Тим часом, жителі Житомирщини використовують майже 106 тисячами газових приладів з вичерпаним терміном експлуатації.

Газовики просять посилити відповідальність за порушення правил експлуатації газових приладів, влада ж раз звертається до мешканців області - не ризикувати власним життям і життям своїх дітей, дотримуватися правил техніки безпеки і бути уважними при користуванні газу в побуті.

Тегі: міліція, Газ, Житомиргаз, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: