Сьогодні: Чт, 09-05-2024    06:57:46
Житомир » Новини » Житомирська область » 2020 » Апрель » 29 » 13:28:08 оновлено: 13:58:51

Скільки районів матиме Житомирська область: доля останнього вирішується сьогодні в Малині

29-04-2020, 13:58:51 637 Коментарі 0 Читать на русском

Скільки районів матиме Житомирська область: доля останнього вирішується сьогодні в Малині
Перспектива створення та подальшого розвитку Малинського району перебуває на стадії активного обговорення в Міністерстві розвитку громад та територій України. Про це сьогодні, 29 квітня, говорили у Малині під час наради.

За інформацією Житомирської ОДА, у нараді взяли участь голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін, народні депутати України Тетяна Грищенко та Андрій Пузійчук, депутати Житомирської обласної ради, голова та представники облдержадміністрації, керівництво Малинського району та голови ОТГ.
 

«Найбільше дискусій викликало оприлюднення мапи базового рівня з 65 об’єднаними територіальними громадами, з прогнозованими межами нових районів, які ще не були затверджені. Однак, згідно з Методичними рекомендаціями щодо субрегіонального рівня на теперішньому етапі залишається питання щодо його потенційного існування. Сьогодні ми зібралися в Малині, щоб спільно з народними депутатами України остаточно з’ясувати дану ситуацію», – повідомив голова ОДА Віталій Бунечко.


Нагадаємо, що на початку квітня Уряд затвердив Перспективний план формування громад Житомирської області з поділом на чотири райони: Житомирський, Бердичівський, Новоград-Волинський та Коростенський.

Тегі: децентралізація, Житомирська область, райони, Малин
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: