Сьогодні: Чт, 09-05-2024    02:05:33
Житомир » Новини » Кримінал » 2020 » Май » 5 » 10:34:58 оновлено: 10:43:31

У Житомирі жорстоко побили гея. Поліція гомофобного мотиву не помітила – правозахисники

05-05-2020, 10:43:31 3336 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі жорстоко побили гея. Поліція гомофобного мотиву не помітила – правозахисники

У Житомирі напередодні травневих свят побили хлопця, який на сайті знайомств домовився про побачення з іншим хлопцем. Про це повідомили у правозахисному ЛГБТ-центрі «Наш світ».

«Хлопець через сайт знайомств домовився про зустріч з іншим хлопцем, але замість романтичного побачення був жорстоко побитий та зґвалтований групою нелюдів», – йдеться у повідомленні

Правозахисники зазначають, що пів ночі над хлопцем знущалися, зрізавши ножем одяг та надягнувши наручники, а «потім, підштовхуючи ножем голого гнали додому, щоби ще й отримати гроші».

За їхніми даними, потрапивши у двір зловмисники погрожували батькам хлопця, однак ті викликали поліцію й нападники зникли. Постраждалого з тяжкими травмами госпіталізували до медзакладу.

За словами правозахисників, поліція відкрила кримінальне провадження лише за статтею «грабіж», а гомофобного мотиву «не помітила». Зараз для потерпілого шукають адвоката.

 

ЧЕРГОВИЙ ГОМОФОБНИЙ ЗЛОЧИН

цього разу стався у Житомирі напередодні травневих свят.

Хлопець через сайт-знайомств домовився про зустріч з іншим хлопцем, але замість романтичного побачення був жорстоко побитий та зґвалтований групою нелюдів. Півночі над ним знущалися, зрізавши ножом всю одежу та надягнувши наручники. Потім підштовхуючи ножом голого гнали до дому, щоби ще й отримати гроші. Увірвавшись на двір погрожували батькам хлопця, але ті викликали поліцію і нападники зникли. Постраждалого з тяжкими травмами було госпіталізовано.

А що же Національна поліція України? Кримінальне провадження було відкрито лише за статтею «грабіж». Гомофобного мотиву поліція, як завжди, не помітила.

Центр «Наш світ» уважно стежить за ситуацією та намагається знайти для потерпілого адвоката, щоби цей жахливий злочин не залишився непокараним та був адекватно кваліфікований. Також ми звертаємося до керівництва Поліція Житомирської області взяти цю справу під особистий контроль як злочин скоєний з мотиву ненависті.

Ми сподіваємося, що законодавці знайдуть у себе політичну волю для прийняття якогось із законопроектів під грифом 3316 щодо криміналізації гомофобних і трансфобних злочинів.



 


Тегі: Житомир, грабіж, напад, гомофобія
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: