Сьогодні: Чт, 09-05-2024    06:47:34
Житомир » Новини » Кримінал » 2020 » Май » 25 » 12:58:48 оновлено: 13:25:47

Викрито сміттєву «схему»: на Житомирщину під покровом ночі звозили львівські відходи

25-05-2020, 13:25:47 1619 Коментарі 0 Читать на русском

Викрито сміттєву «схему»: на Житомирщину під покровом ночі звозили львівські відходи
Львівська міська рада уклала договір з комерційними структурами на збір та вивіз сміття з міста на офіційні сміттєзвалища Київської області. Однак, з'ясувалося, що сміття вивозять на сільськогосподарські землі, зокрема на Житомирщину.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.
 

"Упродовж 2019 року з бюджету на відшкодування додаткових витрат на вивезення та захоронення твердих побутових відходів було виділено 300 мільйонів гривень, а у поточному році перевізникам було перераховано понад 70 мільйонів гривень. Однак, як було з’ясовано правоохоронцями, зловмисники використовували зовсім інші канали захоронення сміття, а до офіційних документів, на підставі яких отримували кошти з місцевого бюджету, вносили завідомо недостовірні відомості про місця його утилізації", – йдеться у повідомленні.


Слідчі та оперативники зібрали матеріали, якими підтверджується факти вивезення та захоронення частини сміття на землях сільськогосподарського призначення у 5 кілометрах від міста Жидачів Львівської області та до міста Коростень Житомирської області. 



Аби приховати незаконну діяльність, побутові відходи вивозили вночі, а за кілька метрів до кінцевого пункту вантажівки рухалися із вимкненими фарами. 

За інформацією прокурора Львівщини Ірини Діденко, вночі 21 травня викрито 17 таких вантажівок.

Наразі проводяться санкціоновані обшуки у перевізників, фірмах, що надають послуги з вивезення і утилізації, а також у Львівській міськраді. 

Як повідомляв "ЖЖ", на Житомирщині скинули близько 100 тонн сміття. Серед відходів знайшли безліч чеків, квитанцій, які вказували на те, що сміття привезли зі Львова.

Тегі: львів, житомирщина, сміття
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: