Сьогодні: Сб, 04-05-2024    17:31:43
Житомир » Новини » Житомирська область » 2021 » Июнь » 4 » 14:35:38 оновлено: 14:15:07

У селищі на Житомирщині планують побудувати сміттєпереробний завод: жителі категорично против. ВІДЕО

04-06-2021, 14:15:07 352 Коментарі 0 Читать на русском

У селищі на Житомирщині планують побудувати сміттєпереробний завод: жителі категорично против. ВІДЕО
У Житомирській області жителі смт Миропіль протестують проти будівництва сміттєпереробного заводу, який планують побудувати на території селища. 

На громадських слуханнях присутні жителі одноголосно вирішили заборонити будь-яке функціонування такого заводу на території смт, передає "Суспільне".
 

"Ми будемо діяти лише в інтересах громади. Знаючи позицію наших жителів, ми навіть не розглядаємо економічний інтерес цієї справи. На громадських слуханнях люди одноголосно вирішили: заборонити роботу будь-яких сміттєсортувальних ліній на території селищ", – говорить Ірина Яцкова, заступниця голови ОТГ.




Жителі Мирополя розповідають, що будівництво проходитиме поряд із будинками.
 

"Ось від нас за 400 метрів житлові будинки, а за 300 метрів на схід знову людські оселі. Миропільчани не проти заводу, а за своє життя. Ми не хочемо жити у забрудненому селищі", – сказав Володимир Лесько.




За словами місцевого жителя В'ячеслава Корейби, поряд із будівництвом протікає річка.
 

"Ми зараз перебуваємо на ділянці, яка належить території заводу відповідно до кадастрової документації, а ця ділянка є дуже унікальним природним місцем. Буквально за ділянкою ми можемо побачити два озера, які є природними і невикопними. Тут шар води дуже близько до поверхні. А переробка або зберігання сміття є категорично недопустимими і ми, як громада, проти цього", – зазначив чоловік.




Фото: Суспільне


Питання будівництва лише обговорюється. На цьому наголошує директор підприємства ТОВ "Мінерал 2013" Віктор Кондратюк.
 

"Наше підприємство працює, працювало і буде працювати лише відповідно до чинного законодавства. Профіль майбутнього підприємства ще обговорюється", – пояснив Кондратюк.




В обласному управлінні екології та природних ресурсів зазначають, що про будівництво відомо лише зі скарг громадян.
 

"Законодавство передбачає, що суб'єкт господарювання розробляє відповідну документацію, а саме: зріз оцінки природного довкілля. Ним визначаються будь-які можливі впливи: на довкілля, на санітарний стан зони, на здоров'я людей. Потім ця інформація подається на погодження до управління екології та природних ресурсів або до Міністерства екології в Київ. Наразі офіційних звернень від суб'єкта господарювання щодо будь-якої погоджувальної інформації немає", – розповів заступник начальника управління Микола Семенюк.

 
Нагадаємо, до кінця року в промисловій зоні Житомира мають побудувати сміттєпереробний комплекс.
 

Тегі: Протест, житомирщина, переробка, сміття, завод
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: