Сьогодні: Чт, 09-05-2024    19:05:06
Житомир » Новини » Події » 2020 » Июль » 13 » 10:34:20 оновлено: 10:43:20

П'яний рецидивіст за кермом Mercedes вбив сім'ю з двома дітьми: деталі резонансної ДТП

13-07-2020, 10:43:20 6164 Коментарі 0 Читать на русском

П'яний рецидивіст за кермом Mercedes вбив сім'ю з двома дітьми: деталі резонансної ДТП
Вчора в аварії під Києвом загинула майже ціла сім'я - батько, мати, донька і син. Ще один хлопчик зараз бореться за життя. Винуватцем їх загибелі став водій люксового "Мерседеса", який виявився п'яним і вже судимим за подібний злочин.

Цікаво, що буквально напередодні президент Володимир Зеленський скасував кримінальну відповідальність за п'яне водіння. І зазначена аварія стала першим резонансним злочином після цього сксування.

Подробиці жахливої ДТП - в матеріалі сайту "Страна".
 

Що відомо про аварію


ДТП сталася близько 19:00 на Старообухівській трасі, в п'яти кілометрах від Києва.

Очевидці в соцмережах, розповіли, що автомобіль Mercedes з держномером AI0999HB на повній швидкості вилетів на зустрічну смугу і протаранив Hyundai Tucson.

У "Хюндаї" перебувала ціла сім'я - мати, батько, дочка і двоє синів. За даними на зараз, загинули всі крім 12-річного хлопчика, який знаходиться в реанімації. Серед загиблих дітей - 8-річна дочка і 10-річний син.

Мати дітей перелетіла від удару на заднє крісло, а дівчинка з заднього виявилася в багажнику.

Ось перше відео з місця цієї аварії.



Судячи з наявної інформації, трагедія трапилася так: мчався "Мерс" спочатку зачепив мікроавтобус, який їхав з ним в одному напрямку, а потім вилетів на зустрічну смугу, зіткнувшись в лоб з "Хюндаєм".

Відео моменту ДТП.



При цьому водій, який став винуватцем ДТП, залишився живий і майже не постраждав. Що частково пояснюється рівнем його автомобіля: це люксовий позашляховик Mercedes GLE 250D 4 Matic, ціна на який стартує від 100 тисяч доларів.

Правда, як з'ясувалося пізніше, машина виявилася не його.
 

Водій-вбивця був п'яний


За кермом "Мерседеса" виявився 40-річний киянин Антон Желепа. Поліція на місці ДТП виявила у нього в крові 1,36 проміле алкоголю - при максимально допустимому показнику 0,2. Тобто перевищення майже в 7 разів.

Також, як кажуть очевидці, водій мав всі ознаки наркотичного сп'яніння.

У розпорядженні автомобільних пабліків з'явилося відео, як Желепа проходить тест на алкоголь.



Група в Facebook "Київ Оперативний" публікує фото водія. Він явно не в адекватному стані. Тест на сп'яніння він проходить з голим торсом.
 

На даний момент Антона Желепу госпіталізували. Після надання медичної допомоги його найімовірніше затримають.


 

Антон Желепа. Що про нього відомо?


Отже, як уже говорилося, водій керував не своїм авто.

Люксовий кросовер "Мерседес" пройшов першу реєстрацію в лютому 2017 року. Власник машини проживає, судячи з усього, в Козині - елітному селищі під Києвом. Яке якраз знаходиться по трасі, де сталося ДТП.



За інформацією "Страни", власницю автомобіля звати Ольга Нікітіна. Як стверджують в соцмережах, Антон Желепа працював на сім'ю цієї жінки.

Нікітіна володіє фірмою "Фаворит-Сервіс", яка займається торгівлею паливом і забезпеченням громадського порядку (такі види діяльності вказані в описі цього ТОВ). Зареєстрована ця компанія в елітному будинку Печерського району Києва (вулиця Мазепи 11-а).

Також серед дозволених сфер діяльності зазначено гральний бізнес.



Після того, як сталося ДТП, власниця авто подала заяву про його викрадення, повідомив "Київ оперативний".

Чи дійсно Антон Желепа викрав машину або ж він працював на господарів, які вирішили таким чином відхреститися від нього - на даний момент невідомо. Однак водій-вбивця, як виявилося, вже був раніше судимий за подібний злочин.

Як повідомили ЗМІ, в 2010 році він сів на три роки за вироком Васильківського суду після аварії, під час якої загинула жінка. Ще раніше - в 2007 році - він був судимий за побиття співробітника правоохоронного органу. Тоді Печерський суд дав йому чотири роки в'язниці з випробувальним терміном два роки.

На даний момент Антон Желепа значиться як фізособа-підприємець в сфері збору побутових відходів. Він зареєстрований в Києві по вулиці Тростянецькій (Дарницький район столиці).

Журналісти розшукали відео, на якому Антон б'ється і скандалить з перехожими, судячи з локації - неподалік від свого будинку.

 

"ВКонтакте" він публікував в основному власні фото, а також знімки собак і дорогих авто в незвичайних ракурсах.


 
  

Зняття "уголовки" за п'яне водіння


ДТП на Старообухівській трасі стала першою такою масштабною - після того, як на початку липня Володимир Зеленський скасував кримінальне покарання за п'яну їзду. Воно повинно було вступити в силу з 1 липня, проте Зе повернув закон в Раду зі своїми правками.

Проект закону про кримінальну відповідальність був прийнятий ще восени 2018 року. Він повинен був вступити в силу з початку нинішнього року, але Рада відклала його на 6 місяців, до 1 липня. Через те, що новий закон, що скасовує кримінальну відповідальність, Зеленський тоді ще не підписав, з 1 липня він вступив в силу. Тепер же він фактично скасований.

Згідно ж з новим законом, підписаним президентом 2 липня, нетверезих водіїв не каратимуть ув'язненням. Документ передбачає тільки збільшення штрафів.

Тегі: Київська область, П'яний, ДТП, траса
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: