Сьогодні: Вс, 28-04-2024    08:36:32
Житомир » Новини » Кримінал » 2020 » Октябрь » 2 » 14:24:05 оновлено: 14:28:05

У Житомирі правоохоронці проводять обшуки на території недільної школи Михайлівського собору

02-10-2020, 14:28:05 4273 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі правоохоронці проводять обшуки на території недільної школи Михайлівського собору
У Житомирі 2 жовтня працівники Служби безпеки України проводять обшуки в будівлі, яка знаходиться біля недільної школи Свято-Михайлівського кафедрального собору.

В обласному управлінні Служби безпеки України пояснили, що разом з поліцією проводять слідчі дії, передає видання Житомир інфо.
 

«Співробітники управління СБУ разом зі слідчими ГУНП проводять певні процесуальні дії, в тому числі в приміщеннях, які знаходяться поруч з недільною школою по вул. Київська, 16. В цій будівлі, яка не належить собору, є квартири приватних осіб. Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, рішення щодо оприлюднення інформації про матеріали досудового розслідування приймає слідчий. Провадження не стосується церковних справ», - повідомила прессекретар управління СБУ в Житомирській області Ірина Мартинюк.


Водночас керівник недільної школи Ніна Собкович запевнила, що дії правоохоронців не впливають на проведення занять.



З власних джерел стало відомо, що обшуки пов'язані з Юрієм Бірюченком – уродженцем Житомира, місцевим меценатом, засновником благодійного фонду «Духовна освіта». Він зокрема, виділяв кошти на будівництво недільної школи та відновлення настінних розписів Свято-Михайлівського собору. Фонд зареєстрований за адресою вул. Київська, 16-а.

У квітні 2020 року на сайті Житомир онлайн з'явилось велике інтерв'ю Бірюченка, де він розповів про меценатство.



За інформацією російських видань, Юрій Бірюченко – колишній кримінальний авторитет на прізвисько Танкіст. Наразі в РФ його підозрюють у замовленні вбивства ресторатора і скульптора Михайла Долгополова.



Отець Богдан і Юрій Бірюченко

Тегі: Житомир, Школа, СБУ, обшук
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: