Сьогодні: Чт, 09-05-2024    07:46:53
Житомир » Новини » Житомир » 2020 » Октябрь » 26 » 16:28:02 оновлено: 16:44:05

Водоканал хоче в 2021 році реконструювати водопровідну мережу в промзоні Житомира

26-10-2020, 16:44:05 460 Коментарі 0 Читать на русском

Водоканал хоче в 2021 році реконструювати водопровідну мережу в промзоні Житомира
Житомирський водоканал наступного року має плани реконструювати водопровідну мережу "Хінчанка". Такі плани озвучив директор комунального підприємства Андрій Нікітін.

Ділянка водогону знаходиться у промисловому районі міста і потребує реконструкції, адже зараз має великі втрати води.
 

"Одним із найважливіших напрямків діяльності водоканалу є інвестиційний, адже завдяки залученню коштів на розвиток підприємство підвищує надійність систем водопостачання та водовідведення. Наступного року передбачена реконструкція водопровідної мережі під назвою “Хінчанка”, яка знаходиться в промисловому районі міста. На цій ділянці водогону у нас великі втрати води, тому ми зобов’язані її перекласти. Водночас ми маємо на меті побудувати каналізаційну мережу поблизу очисних споруд каналізації №1. Це дозволить нам спрямувати  всі стоки на очисні споруди №2 і повністю вивести з експлуатації одну зі станцій для очистки стоків, перенісши усе “навантаження” на станцію, яка знаходиться за межами міста. Також маємо у планах оновити наш автопарк — придбати мулосос для швидкого та ефективного реагування на проблему каналізаційних заторів. За рахунок інвестиційних коштів ми плануємо модернізувати підвищувальну насосну станцію за адресою: вул. Ціолковського, 14, що дасть нам змогу підвищити надійність системи водопостачання у цьому районі та скоротити споживання електроенергії", - зазначив Андрій Нікітін.


Реконструкція водогону відбудеться в рамках масштабної інвестиційної програми у розмірі 240,7 млн гривень. Всі роботи мають бути виконані впродовж 2021 року.

Як повідомляв "Журнал Житомира", з початку року водоканал реконструював понад 8000 метрів трубопроводів. Це абсолютний рекорд за останні майже три десятиліття.
 

Тегі: водоканал, водопровід, Ремонт, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: