Сьогодні: Пт, 03-05-2024    03:38:41
Житомир » Новини » Суспільство » 2021 » Февраль » 25 » 11:51:17 оновлено: 12:08:17

Підліток заради розваги зламав акаунти на навчальній платформі і цькував вчителів

25-02-2021, 12:08:17 677 Коментарі 0 Читать на русском

Підліток заради розваги зламав акаунти на навчальній платформі і цькував вчителів
В одній з громад Житомирського району підліток заради розваги цькував на навчальних веб-платформах учителів, попередньо зламавши їхні акаунти. Батькам хлопця і директорові навчального закладу загрожує адміністративна відповідальність. Про це "Журналу Житомира" повідомили в пресслужбі поліції Житомирської області.
 

"До поліції звернулись вчителі школи однієї з громад Житомирського району з повідомленням про систематичне цькування через мережу Інтернет. За словами заявників, хтось скористався їх особистими паролями для входу на навчальні веб-платформи і від імені вчителів публікував образливі коментарі стосовно колег. Про такі обставини один із педагогів поскаржився директорові навчального закладу. Однак керівник не звернув уваги на ситуацію і не звернувся до правоохоронців", – йдеться у повідомленні.


Певний період вчителю, який адміністрував веб-платформу, вдавалось видаляти образливі коментарі, однак замість них з'являлись нові. Зрештою він перевірив інформацію, звідки публікуються цькування, і передав її до поліції.

Поліцейські з'ясували, що булінгом займався 15-річний учень цього ж навчального закладу. Встановлено, що він зламав окремі акаунти і таким чином розважався.

24 лютого інспектори ювенальної превенції провели роз'яснювальну роботу з підлітком щодо неприпустимості подібної поведінки і правових наслідків систематичного цькування. Оскільки хлопець не досяг віку настання адміністративної відповідальності, то протокол за фактом булінгу склали стосовно його матері.
 

"Окрім того, адміністративні матеріали за ст. 173-4 (Булінг учасника освітнього процесу) КУпАП оформлені і відносно директора навчального закладу за неповідомлення підрозділам органів Національної поліції України про цькування вчителів", - зазначила керівник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.


За чинним законодавством директору загрожує штраф або виправні роботи.

Тегі: цькування, підліток, вчитель, булінг
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: