Сьогодні: Вт, 30-04-2024    15:54:11
Житомир » Новини » Влада » 2021 » Март » 15 » 21:19:20 оновлено: 21:38:20

Головний санітарний лікар захворів COVID після першої дози вакцини Covishield

15-03-2021, 21:38:20 1598 Коментарі 0 Читать на русском

Головний санітарний лікар захворів COVID після першої дози вакцини Covishield

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко захворів коронавірусною хворобою. Раніше він отримав першу дозу вакцини Covishield. Про це він написав у Facebook.

"Отримав позитивний ПЛР на ковід. Потрапив у той період, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований", - пояснив головний санлікар.

За його словами, як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням.

"У мене був лише 13 день після щеплення, коли з’явились симптоми, тому зрада відміняється. Але я впевнений, що саме завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень і незабаром зможу повернутися до роботи", - зазначив заступник міністра охорони здоров'я.

 

Ляшко підкреслив, що перебуватиме на лікарняному до відсутності:

  • клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження;
  • клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня від дати взяття матеріалу (при позитивному результаті на COVID-19 методом ПЛР) без лабораторного обстеження;
  • клінічних проявів гострого респіраторного захворювання, за умови отримання одного негативного результату тестування методом ПЛР.


Нагадаємо, 2 березня заступник голови МОЗ отримав щеплення від коронавірусу. Ляшко був щеплений COVID-вакциною Oxford / AstraZeneca (Covishield).

Першим українським чиновником, який отримав щеплення від коронавірусу, став міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Крім того, вакцину від коронавірусу ввели й президенту Володимиру Зеленському. Його вакцинували на Донбасі.


Тегі: вакцинація, вакцина, Ляшко
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: