Сьогодні: Чт, 02-05-2024    17:24:47
Житомир » Новини » Кримінал » 2021 » Апрель » 19 » 09:41:22 оновлено: 10:04:22

У Житомирі розшукують «лікаря» і «цілительок», які виманили у пенсіонерок понад 70 тис. грн

19-04-2021, 10:04:22 569 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі розшукують «лікаря» і «цілительок», які виманили у пенсіонерок понад 70 тис. грн
У Житомирі двоє літніх містянок повірили незнайомцям та втратили власні заощадження. Одна з них віддала значну суму коштів на «лікування доньки», яка нібито постраждала у ДТП, інша - «знімала порчу» з членів родини. Про це повідомили в поліції Житомирської області.
 

«81-річна житомирянка розповіла, що ввечері на стаціонарний номер їй зателефонувала невідома жінка, яка назвалася працівницею медичного закладу. Вона повідомила пенсіонерці, що її донька потрапила у дорожньо-транспортну пригоду і нині терміново необхідна значна сума грошей для проведення оперативного втручання. Уже через пів години у пенсіонерки вдома був «представник лікарні», якому жінка віддала близько 60 тисяч гривень», – розповідають правоохоронці.


Лише після цього пенсіонерка зателефонувала дочці та дізналася, що ніхто з рідних не потрапляв у неприємності та не потребує негайного лікування.

Рятувала родину від негараздів й інша 83-річна містянка. Уранці у центрі Житомира вона зустріла жінку, яка розповіла про наведену на пенсіонерку та членів її родини «порчу». Нова знайома зі своєю подругою переконували, що осередком зла є грошові кошти, залишені у квартирі житомирянки. 

«Довірлива пенсіонерка винесла з помешкання всі свої заощадження, а це близько 12 тисяч гривень, поклала їх у конверт та віддала новим знайомим. А ті, проводячи «магічні обряди», відволікли її увагу та підмінили гроші на пакунок з папірцями», – інформує ГУ Нацполіції.

Лише вдома жінка виявила, що її надурили. Наразі слідчими розпочаті кримінальні провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство) КК України.

Правоохоронці встановлюють причетних до правопорушень. Зокрема, розшукують двох «цілительок» за прикметами: перша жінка на вигляд 30-35 років, зріст 160 см, середньої тілобудови, була одягнена у куртку світлого кольору, головний убір світлого кольору; друга - на вигляд близько 25 років, темне зібране волосся, одягнена в темний одяг, на куртці був напис латиницею.

Тегі: Житомир, поліція, шахрайство
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: