Сьогодні: Чт, 09-05-2024    12:45:10
Житомир » Новини » Житомир » 2021 » Июнь » 11 » 13:44:00

Асенізаторам повернули старі тарифи, щоб вони не підвищували ціни на відкачування вигрібних ям

11-06-2021, 13:44:00 281 Коментарі 0 Читать на русском

Асенізаторам повернули старі тарифи, щоб вони не підвищували ціни на відкачування вигрібних ям
Постійна комісія з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури Житомира надала рекомендацію зупинити дію додаткової угоди між КП "Житомирводоканал" та надавачами послуг з перевезення рідких побутових відходів до 1 вересня 2021 року. Відповідно асенізаторам повернули старі тарифи, що діяли до травня.

Про це 11 червня повідомила Житомирська міська рада.

Нагадаємо, у травні з приватними асенізаторами водоканал уклав додаткову угоду, згідно з якою втричі підвищили тарифи на злив рідких побутових відходів: з 15 до 45 грн за куб. м. 

У мерії наголошують, що через зупинення дії угоди перевізники рідких побутових відходів не мають підстав для підвищення цін за надання своїх послуг.
 

"Через ситуацію, у якій опинилися мешканці приватного сектору, додатковий договір між КП "Житомирводоканал" та асенізаторами призупинено, і до 1 вересня 2021 року тариф за злив стоків для власників приватних автоцистерн-асенізаторів становить 15 грн за кубометр, так само як і встановлений НКРЕКП для мешканців з централізованим водовідведенням у багатоповерхових будинках", – пояснили в міській раді.


Передісторія


У Житомирі на початку травня асенізаторні служби, які відкачують стоки з каналізаційних ям у приватному секторі, оголосили страйк. Причина – значне підвищення тарифів на злив рідких побутових відходів.

У міській рад пояснили, що тарифи змушені підняти через фіксацію у скидах перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин.

Через декілька днів асенізаторні служби все ж підписали нові договори з Житомирводоканалом і закінчили страйк.

Тегі: тарифи, водоканал, асенізатор, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: