Сьогодні: Сб, 27-04-2024    19:41:51
Житомир » Новини » Кримінал » 2021 » Июль » 27 » 07:58:02

Піраміда «B2B Jewelry»: СБУ провела обшуки і закрила в Житомирській області скандальні магазини

27-07-2021, 07:58:02 761 Коментарі 0 Читать на русском

Піраміда «B2B Jewelry»: СБУ провела обшуки і закрила в Житомирській області скандальні магазини
Служба безпеки України викрила організаторів фінансової піраміди B2B Jewelry на нових фактах шахрайства. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Співробітники СБУ задокументували нові факти протиправної діяльності, провели нову серію обшуків, зокрема і в Житомирській області, а також припинили роботу частини магазинів мережі.
 

"Минулого тижня СБУ провела 26 обшуків за місцем проживання керівництва фінансової піраміди та в магазинах "B2B Jewelry". Вони відбулися на території Києва, Київської, Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Одеської, Харківської та Черкаської областей", – інформує Служба безпеки України.


У ході проведення обшуків правоохоронці вилучили: документи, які мають доказове значення; ювелірні вироби; печатки юридичних осіб, які використовували під час вчинення злочинів; мобільні телефони та комп’ютерну техніку, що містять необхідну слідству інформацію; майно, у тому числі транспортні засоби, здобуті злочинним шляхом.
 

Чотирьом кураторам фінансової піраміди повідомили про підозру.
 

"4-м фігурантам провадження оголошено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією); ч. 2 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами); ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом)", – додала спецслужба.


За інформацією Офісу генпрокурора, на майно підозрюваних, в тому числі і на острів, розташований в Київській області, придбаний за кошти отримані у результаті шахрайства, накладено арешт.

Раніше "Журнал Житомира" публікував детальний матеріал про те, що таке B2B Jewelry, як організована мережа і чому її методи роботи – сумнівні.

Тегі: B2B Jewelry, фінансова піраміда, СБУ, обшук
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: