Сьогодні: Сб, 04-05-2024    22:05:35
Житомир » Новини » Суспільство » 2021 » Июль » 30 » 15:03:32 оновлено: 15:03:10

«Нова Пошта» після серії вибухів перевірятиме посилки рентгеном і собаками

30-07-2021, 15:03:10 466 Коментарі 0 Читать на русском

«Нова Пошта» після серії вибухів перевірятиме посилки рентгеном і собаками
29 липня Національна поліція Україна повідомила про те, що в Києві та Одесі вибухнули поштомати. У відповідь на це компанія «Нова Пошта» заявила, що посилить перевірку посилок в своїх сортувальних центрах.
 

Вибухи в поштоматах


Поліція повідомила Києва про вибух в поштоматі на Оболоні. Належність поштомата правоохоронці не вказали, але по фото з місця подій вгадується, що він належав компанії «Нова Пошта».



Вибух стався в одному з ящиків, куди невідомі помістили саморобний пристрій на основі піротехніки. На щастя, від вибуху ніхто не постраждав.

У той же день вибух прогримів в одному з поштоматів міста Одеса. За даними поліції, здетонував саморобний вибуховий пристрій. Дослідивши поштомат, вибухотехніки виявили, що в одному з ящиків спрацював пристрій з електротаймером, акумулятором, петардою, папером і поліетиленом. Від вибуху також ніхто не постраждав.



30 липня поліція розшукала і затримала чоловіка, який надіслав до Києва і Одеси відправлення з саморобною вибухівкою. За підозрою в скоєнні вибухів затримали 32-річного уродженця Криму. Чоловік жив у Чернівцях, раніше не судимий.


 

«Нова Пошта» посилює перевірку посилок


У компанії заявили, що через вибухи в Києві та Одесі переглянуть правила перевірки посилок.

«Для нас ця подія - тривожний сигнал настроїв в суспільстві. Питання безпеки важливе для Нової пошти. Ми дбаємо про те, щоб і наші співробітники, і клієнти почували себе у безпеці», - заявила НП.

Компанія вирішила:
 
  • Встановити рапіскани та рентгенотелевізійні установки для перевірки посилок та вантажів на всіх терміналах та депо (досі їх використовували лише на двох сортувальних станціях у Києві і Львові),  
  • Почати співпрацювати з професійними кінологічними службами у всіх регіонах для виявлення підозрілих посилок та вантажів,
  • Впровадити процес повної ідентифікації клієнтів для унеможливлення ситуації відправлення підозрілих посилок через підставних або неіснуючих людей.

Тегі: поштомат, Нова Пошта, вибух
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: