Сьогодні: Вс, 28-04-2024    06:37:04
Житомир » Новини » Спорт » 2021 » Август » 2 » 07:57:51 оновлено: 07:57:06

Дві поразки в двох матчах. ФК «Полісся» став головним розчаруванням старту сезону у Першій лізі

02-08-2021, 07:57:06 1076 Коментарі 0 Читать на русском

Дві поразки в двох матчах. ФК «Полісся» став головним розчаруванням старту сезону у Першій лізі
Полісся з могутнім спонсором, передсезонкою в Туреччині, десятком новачків з досвідом виступів в УПЛ програло два матчі поспіль на старті нового чемпіонату. Причому не комусь із потенційних конкурентів - а тернопільській Ниві і Гірнику-Спорт з Горішніх Плавнів, які навіть при ретельному розгляді не вважалися і не будуть вважатися претендентами на підвищення в класі.

Це дуже погана новина для всіх в Житомирі - і для спонсорів з інвесторами, і для статусних гравців, для багатьох з яких це великий контракт і мирний прихисток на рівні нижче, і для тренерського штабу, який напевно отримав і серйозні завдання, і серйозні ресурси для залучення цих гучних імен, пише Sport Arena.

Програти в Першій лізі може кожен кожному, але є велика різниця між, наприклад, програшем 2:3 або 1:2 - і «сухими» поразками, коли у команди залишається час, щоб врятуватися, але вона просто нічого не може вдіяти з суперниками, у яких гравці подавали м'ячі декому із зірок команди, що програє.

У Тернополі Полісся пропустило від Семенини відразу після перерви. На своєму полі від Гірника-Спорт - ще в першому таймі і теж незабаром після відпочинку. Часу на відіграш було багато, але ось путнього загострення - зовсім мало. Нива отримала від грізного суперника всього один удар у ствір за гру, Гірник-Спорт теж не постраждав від гучних імен.



За підсумком після двох матчів тільки Полісся програло обидва свої перші поєдинки, і це змушує нас підсумувати невдалий старт потенційного фаворита сезону в п'яти дуже важливих висновках.

Перше. На щастя, Перша ліга вимальовується аж ніяк не турніром без інтриги, як багатьом здавалося на початку - ні, Металіст і Кривбас стартували з перемог і за підбором гравців виглядають дуже грізно, але так - поруч з ними можуть виявитися не лише зіркові житомиряни, як прогнозували багато фахівців напередодні сезону.

Друге. У Першій лізі грають не тільки імена. Недостатньо зібрати збірну вільних агентів УПЛ. Немає міфічного страшного розриву між дивізіонами - є як і раніше розрив між грандами і рештою, але, як ми регулярно бачимо по Кубку України, середняки і вже тим більше аутсайдери УПЛ жодним чином не підносяться над нижчими лігами. І ось вам підтвердження - відомим, авторитетним, досвідченим новачкам Полісся доведеться дуже постаратися, щоб реабілітуватися за такий провальний старт.

Третє. Організація гри і грамотний підбір гравців вирішують. Жабченко минулої зими втратив майже всіх лідерів, Гірник-Спорт був на межі припинення виступів у Першій лізі, але, як бачимо, він зумів зібрати дуже боєздатний склад. Навіть більше, після останніх дозаявок в запасі виявилися люди рівня Яворського, Романова, Ямполя. Чому Гірник-Спорт підписав цих футболістів, що засиділися, але роблять різницю в дивізіоні, а Поліссі, наприклад, ні?

Четверте. Воно випливає з попереднього пункту - в Першій лізі свої реалії, тут є свої авторитети. І як серйозно ви б не надіялись на гравців, які всю кар'єру відіграли в УПЛ, умовний майже двометровий захисник Кравчук (що не підійшов ПФК Львів, до речі) може зробити різницю в протистоянні з колишнім нападником збірної або плеймейкером команди-учасниці єврокубків. Або питання принциповості - ви бачили, як зіграв проти Полісся його колишній гравець Понєдєльнік? Він ніби передав привіт житомирянам, забивши і дуже переконливо відігравши у своїй зоні.

П'яте. Гроші - це дуже важливо, але не тільки вони вирішують. Інакше всі б могли зібрати статусних новачків, виїхати за кордон підготуватися і перевальцем виграти Першу лігу. Це не вдавалося з першого разу навіть таким грандам, як Металург (Запоріжжя) або ФК Севастополь 10-річної давності. Навіть ФК Олександрія та ФК Маріуполь іноді затримувалися тут більш ніж на один сезон. Потужні Рух, Металіст 1925, Інгулець поступалися минайцям із зарплатами рівня середняка. Це залишає надії на інтригу і гарячу розв'язку. Втім, як і завжди в нижчих лігах.

Ігор Дашков, Sport Arena

Тегі: футбол, ФК Полісся, Перша ліга, Житомир
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: