Сьогодні: Вс, 28-04-2024    06:26:55
Житомир » Новини » Спорт » 2021 » Август » 2 » 15:43:34 оновлено: 15:43:09

Біг цілу добу: спортсмен з Житомирської області за 24 години подолав дистанцію у 182 км

02-08-2021, 15:43:09 684 Коментарі 0 Читать на русском

Біг цілу добу: спортсмен з Житомирської області за 24 години подолав дистанцію у 182 км
Спортсмен з Житомирщини Максим Попов на чемпіонаті України пробіг за добу 182 кілометри 393 метри, зайняв почесне третє місце у своїй категорії та встановив особистий рекорд.

Сталося це у Вінниці, де сотні спортсменів із різних куточків країни змагалися у витривалості з екстремальному бігу на великі дистанції, коли при цьому стовпчики термометрів сягали +35 градусів, пише видання "Малинські новини".
 

"Минулого року я біг півдоби, цього разу підняв планку до 24-х годин. Нам дозволялося зупинятися, щоб поїсти, зробити масаж тощо. Перемогу здобував той, хто подолав більшу відстань, — ділиться спортсмен враженнями. — Вночі, звісно, було легше, але близько третьої години дуже захотілося спати, ледь переборов себе. О п’ятій — стало зле, звело м’язи і я думав більше не витримаю, зійду з дистанції. Але друзі, які підтримували впродовж змагань — Іван Халепа та Юрій Фільченко — не дали впасти духом. Дуже їм вдячний за ентузіазм і віру в мене. Я добіг до фінішу, й доволі успішно. Минулорічний чемпіон, до речі, припинив участь після 33-го кілометра. Я радий, що мені вдалося досягти цілі. Готувався до чемпіонату три місяці, посилено тренуючись з спортсменами нашого клубу "Hammers Run". Для мене це були основні змагання 2021 року".




За підсумками чемпіонату серед спортсменів, віком від 23-ти до 39-ти років, Максим виборов почесне третє місце, а серед усіх учасників — абсолютне п’яте, принісши солідні бали команді Житомирщини, якій журі присудило бронзу. У командному заліку другу сходинку посіли спортсмени Миколаївської області, а переможцями стали кияни.

"Від усієї житомирської команди дякую організаторам та волонтерам, які впродовж чемпіонату забезпечували водою та їжею, та суддям, які працювали дві доби безперестанку", — каже Максим.


Тегі: біг, чемпіонат України, пробіг
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: