Сьогодні: Вс, 28-04-2024    11:34:38
Житомир » Новини » Житомир » 2021 » Август » 11 » 10:56:39

У центрі Житомира продовжується спорудження пам'ятника Захисникам України. ФОТО

11-08-2021, 10:56:39 524 Коментарі 0 Читать на русском

У центрі Житомира продовжується спорудження пам'ятника Захисникам України. ФОТО
У Житомирі біля Соборного майдану триває спорудження пам'ятника Захисникам України. 11 серпня працівники підрядної організації почали встановлювати стелу. 

Як повідомляє "Суспільне", до стели згодом монтуватимуть чотири бронзові скульптури.
 

"Над виготовленням скульптур ще працюють. Вони мають бути готові через місяць. Також працівники продовжують встановлювати сходи, які підніматимуться до кожної скульптури", – розповів начальник управління капітального будівництва міської ради В’ячеслав Глазунов.


Паралельно прокладаються мережі освітлення і починається монтаж системи відеонагляду. Також працівники займаються благоустроєм території навколо пам'ятника.


 

Фото: Суспільне
 

Передісторія


В 2019 році у міськраді затвердили результати конкурсу на кращий пам’ятний знак воїнам АТО. Перемогу отримав ескіз Дарини Євпак "Шлях до перемоги".

Це монумент, з лицьового боку якого зображена бронзова фігура солдата, що символізує пам'ять про всіх воїнів, які віддали своє життя за незалежність нашої держави. Вертикальна композиція вказує шлях до незалежності і свободи. На вершині - сонце, проміння якого пробивається на всю карту-територію України, що символізує світле майбутнє нашої держави.

Тендер на спорудження пам'ятника виграло ДП "Фаворит ОПТ". За свою роботу підприємство отримає 5 млн 385 тисяч гривень.


Тегі: Пам'ятник, Житомир, захисники України
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: