Сьогодні: Пн, 29-04-2024    16:50:30
Житомир » Новини » Кримінал » 2021 » Сентябрь » 15 » 15:41:13 оновлено: 15:41:15

Чиновники РДА на Житомирщині організували аферу і «заробили» на зоні відчуження понад 4 млн грн

15-09-2021, 15:41:15 820 Коментарі 0 Читать на русском

Чиновники РДА на Житомирщині організували аферу і «заробили» на зоні відчуження понад 4 млн грн
У Житомирській області поліцейські викрили посадовців однієї з РДА у розкраданні бюджетних коштів. Зазначається, що ними була організована афера, пов'язана з пропискою підставних осіб в населених пунктах Чорнобильської зони відчуження. Згодом люди "переселялись" до чистих територій та вимагали компенсацію за втрачене майно.
 

"Схема протиправної діяльності полягала у наступному: жителі одного з районів реєструвались у населених пунктах, що віднесені до зони радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, а згодом "переселялись" до "чистих" територій. Насправді всі вони безвиїзно проживали у районі. Для отримання компенсації за втрачене майно згодом подавали пакет документів до райдержадміністрації. Посадовці РДА, у свою чергу, знаючи про цей факт, організували їх прийняття та опрацювання. Також до схеми було залучено свого підприємця, який проводив оцінку майна", - повідомляє ГУ Нацполіції Житомирської області.


Встановлено, що громадяни були зареєстровані за адресами, будівлі яких на той момент вже були напівзруйновані. На підставі поданих документів та звіту оцінювача проводилось нарахування бюджетних асигнувань.

Слідчі задокументували, щонайменше, 12 епізодів таких псевдо переселень. 

"Таким чином упродовж 2017-2020 років службовцям вдалось заволодіти близько 4,2 млн грн бюджетних коштів", - додали в поліції.

15 вересня поліцейські оголосили про підозри у вчиненні низки кримінальних діянь трьом членам організованої злочинної групи: двом службовцям райдержадміністрації та підприємцю-оцінювачу. Досудове розслідування триває.

Тегі: житомирщина, чиновники, афера, РДА
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: