Сьогодні: Чт, 02-05-2024    23:06:00
Житомир » Новини » Суспільство » 2021 » Ноябрь » 17 » 15:38:21

Гроші не дадуть на руки: хто і як отримає тисячу гривень за вакцинацію

17-11-2021, 15:38:21 1135 Коментарі 0 Читать на русском

Гроші не дадуть на руки: хто і як отримає тисячу гривень за вакцинацію
Прессекретар президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров надав додаткові роз'яснення щодо оголошення глави держави про надання тисячі гривень щепленим українцям.

Відповідний допис опубліковано на його сторінці в Facebook.

16 листопада Володимир Зеленський опублікував чергове відеозвернення. У ньому президент анонсував запуск програми, під час якої українці, що були щеплені обома дозами вакцини проти коронавірусу, зможуть отримати 1 тисячу гривень.

Саме звернення породило чимало запитань. Зокрема, залишилося незрозумілим, хто саме та в який спосіб отримає гроші. Никифоров пролив світло на деякі моменти.

Він наголосив, що отримати гроші зможуть люди, які вакцинувалися як до запуску такої програми 19 грудня 2021 року, так і після.
 

«Бачу, що потрібне деяке роз’яснення вчорашньої звістки про тисячу гривень щепленим від коронавірусу. Її отримають усі українці, які пройшли повний курс вакцинації. Однією дозою у випадку Johnson & Johnson чи двома — в усіх інших», — розповідає речник.


Він зазначає, що така ініціатива покликана підтримати бізнес, «просто гроші віддають опосередковано, через споживачів».

Як виплачуватимуть кошти — поки узгоджують, але це точно не будуть робити готівкою на руки. 

У Зеленського розповідають, що це буде певний ваучер, сертифікат, або депозит на перелік товарів та послуг. Вичерпний список обіцяють оголосити найближчим часом: «Узагальнено — це культура, мандри та спорт».

«Процес отримання грошей тими, у кого є “Дія”, і тими, у кого немає, звичайно, відрізнятиметься, але нікого не забудемо», — каже Никифоров.


Тегі: вакцинація, зеленський, 1000 грн
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: