Сьогодні: Пт, 03-05-2024    02:07:51
Житомир » Новини » Влада » 2021 » Декабрь » 15 » 17:41:02

Кабмін хоче примусово вилучати земельні ділянки для будівництва доріг

15-12-2021, 17:41:02 393 Коментарі 0 Читать на русском

Кабмін хоче примусово вилучати земельні ділянки для будівництва доріг
Кабінет Міністрів України пропонує примусове платне вилучення земельних ділянок для будівництва автомобільних доріг загального користування державного значення.

Про це йдеться у зареєстрованому 10 грудня законопроєкті №6422. Ініціатором законопроєкту є прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Згідно із законопроєктом, органи виконавчої влади або місцевого самоврядування можуть приймати рішення про відчуження земельної ділянки з метою будівництва автомобільних доріг загального користування на підставі суспільної потреби.

Якщо уряд не досягає згоди з власником земельної ділянки та нерухомості на відчуження протягом одного місяця, то відомство звертається до адміністративного суду з позовом про платне примусове відчуження зазначених об'єктів.

У законопроєкті уточнюється, що суд прийматиме рішення за правилами спрощеного позовного провадження протягом одного місяця. Судовий збір під час розгляду таких справ не стягуватиметься.

Апеляції у справах про примусове відчуження земельних ділянок розглядатиме Верховний суд у двомісячний строк.

Також зазначається, що ухвалення законопроєкту забезпечить прискорення розвитку мережі автомобільних доріг та покращення їх транспортно-експлуатаційного стану та зменшить на третину терміни відчуження земельних ділянок.

Тегі: будівництво доріг, законопроєкт, Кабмін, земля
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: