На бердичівському хлібозаводі (Житомирська обл.) відбувся урочистий
запуск нової автоматизованої лінії, яка вироблятиме батони та білий
асортимент хліба.
Як повідомили порталу
Бізнес Житомир
в прес-службі холдингу "Хлібні інвестиції", який володіє бердичівським
хлібозаводом, окрім нових ліній на заводі запущено три ротаційних печі
для випікання здоби та формових сортів хліба, а також автоматизовану
лінію для нарізки та упакування хлібо-булочних виробів.
Костянтин Анучін, голова правління ЗАТ «Бердичівський хлібозавод»:
«Сегодня мы запускаем новую линию производительностью до 24 т. в сутки.
В ближайшее время планируем увеличить объем реализации, повысить
качество и расширить ассортимент продукции. До конца года ЗАО
"Бердичевский хлебозавод" планирует выйти на объем 33-42 т. в сутки.»
Коли
сьогодні країною виробництва здебільшого скорочуються, у Бердичеві
намагаються їх розширювати та відкривати нові, вкотре отримав змогу
зазначити Бердичівський міський голова. Подібні відкриття, вважає
Василь Мазур, є святом не тільки для колективу підприємства, але й для
всього міста.
Василь Мазур, Бердичівський міський голова:
«Вже стало доброю традицією, що інвестори, відкриваючи нову лінію,
обіцяють відкрити наступну. Приємно, що вони дотримуються свого слова.
Добре, що в умовах кризи ми присутні на такому відкритті. Замість
старого заводу з відсталими технологіями ми отримали супер-виробництво.
За це усім велика подяка.»
Виробництво одного батону триває
близько 1,5 години. Із пресової машини тісто потрапляє до
тісторозподілювача, далі - до шаф, де заготовка проходить спочатку
попереднє, а потім і кінцеве вистоювання, після чого потрапляє до
пекарної камери. Нова лінія - річ не дешева, говорять у холдингу
"Хлібні інвестиції", до якого входить Бердичівський хлібозавод, але
такі вкладення обов’язково повинні себе виправдати.
Юрій Триндюк, почесний президент холдингу "Хлібні інвестиції":
"В условиях кризиса хлебопёкам приходится несладко: из-за покупки
нового оборудования многие из них взяли валютные кредиты, а из-за
курсовой разницы возникли определенные риски. Но тем не менее у нашего
холдинга есть своя инвестиционная программа, он идет вперед, инвестируя
средства в предприятия. В частности, эта линия, которая стоит порядка
20 млн. грн., есть инвестицией за счет средств компании. Хочется
отметить, что в это оборудование, кроме денег, вложен и человеческий
труд: специалисты поработали над тем, чтобы в Бердичеве выпускали
лучший хлеб на Украине."
Нині у Бердичеві щоденно реалізується
до 12-ти тонн продукції місцевого хлібозаводу, планується довести цю
цифру до 15-16-ти. Відкриття нової лінії за умови поліпшення доставки,
переконані на підприємстві, надасть змогу бердичівлянам у будь-який час
купувати хліб ще гарячим.