Сьогодні: Пт, 26-04-2024    19:34:36
Житомир » Новини » Економіка » 2008 » Июнь » 9 » 21:20:30

З 2009 року Росія удвічі піднімає ціну на газ для України

09-06-2008, 21:20:30 1950 Коментарі 0 Читать на русском

З 2009 року Росія удвічі піднімає ціну на газ для України
Ціна на російський газ для України з 1 січня 2009 року збільшиться майже в 2 рази.

Про це повідомив сьогодні глава МЗС РФ Сергій Лавров після переговорів президентів двох країн, на яких обговорювалася проблема постачань газу до України.

Як повідомляє ІТАР-ТАРС з посиланням на слова Лаврова, "ціни на газ центральноазіатських країн, який потрапляє до України через територію Росії, з 1 січня 2009 року відповідатимуть європейським цінам, розраховуватимуться по стандартних формулах. Це рішення передбачає і перехід на ринкові ціни. Ціна для України в зв'язку з цим збільшиться майже удвічі".

Нагадаємо, що в Росії з візитом перебуває Президент України Віктор Ющенко.

Сьогодні, 6 червня, на зустрічі з Президентом РФ Дмитром Ведмедєвим він завірив, що Україна хоче швидше перейти на ринкові ціни на газ.

Як повідомлялося, Ющенко на початку зустрічі з Ведмєдєвим заявив, що всі питання, які виникають в українсько-російських відносинах, будуть вирішені.

У 2008 році Україна купує газ за ціною 179,5 дол. за тис. куб. м.


Секретар Ради безпеки і оборони Раїса Богатирева закликає українські власті сприймати підвищення Росією цін на енергоносії як неминучість. Про це вона сказала сьогодні, 8 червня, в інтерв'ю телеканалу ICTV.

"Я б сприймала це для української сторони як неминучість, незалежно від того, який шлях обиратиме наша сторона", - сказала Богатирева.

Раїса Богатирева вважає, що Україна повинна бути готова до таких кроків Росії і зосередитися на диверсифікації постачань енергоносіїв в нашу країну, а також на швидкому законодавчому забезпеченні виконання програм енергозбереження.
Про це «Журнал Житомира» повідомляє УНІАН.
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: