Кожна восьма тонна українського меду збирається саме з пасік Житомирської області. Житомирщина залишається лідером в країні з виробництва меду та різноманітної продукції бджільництва.
Департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА інформує, що середня продуктивність пасік на Житомирщині – 41 кг солодкої продукції з бджолородини. Натомість по Україні цей показник не вищий за 24 кг.
Усі бджологосподарства регіону виробляють до 8 тисяч тонн меду на рік.
«У розрахунку на одного жителя припадає 6,3 кг меду, тоді як науково обґрунтована норма споживання меду однією людиною 1,1 кг\рік. Забезпеченість жителів області цим продуктом більше у 6 разів у порівнянні з іншими областями», – йдеться у повідомленні департаменту.
З метою популяризації споживання продуктів бджільництва у Житомирі 9 серпня на вулиці Михайлівській відбудеться обласний ярмарок меду. Під час ярмарку (з 10:00 до 19:00) можна буде скуштувати та придбати різноманітну продукцію бджільництва: від медових смаколиків до корисних косметичних товарів.
Нагадаємо, раніше «
Журнал Житомира» розповідав про давній
медовий промисел - бортництво, який ще зберігся на півночі Житомирщини.