У Житомирській області послабили карантинні обмеження, зокрема дозволили роботу закладів громадського харчування та готелів. Відповідне рішення було прийнято 25 червня на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив голова ОДА
Віталій Бунечко.
Станом на сьогодні, показники епідемічної ситуації в області дозволяють послабити карантин:
- коефіцієнт виявлення випадків інфікування – 8,82%;
- завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я – 3,05%;
- кількість зроблених ПЛР та ІФА тестів – 36,71;
- показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 – 8,39%.
У Житомирській області дозволено:
- робота закладів громадського харчування, ресторанного бізнесу, кафе тощо, торговельно-розважальних центів (крім дитячих розважальних зон, майданчиків та кімнат) з обмеженням часу роботи закладів до 22 години;
- робота закладів з розміщення (готелі, хостели);
- проведення спортивних заходів без глядачів (за участю більше однієї особи на 5 м² площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі). Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра);
- робота закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів, закладів культури.
Окрім того, дозволяється проведення релігійних заходів та богослужінь, за умов дотримання карантинних норм.
Головам РДА, міським головам, органам місцевого самоврядування, керівникам лікувально-профілактичних закладів доручили розглянути питання щодо відновлення роботи закладів охорони здоров’я, які надають амбулаторно поліклінічну допомогу населенню, при умові дотримання всіх протиепідемічних заходів.
Як повідомляв "
Журнал Житомира", з 26 червня у Житомирі закладам громадського харчування
дозволили відновити повноцінну роботу.