З 9 листопада вся Житомирська область потрапляє до «червоної» зони. Комісія ТЕБ та НС розглянула питання щодо обмежень в регіонах з «червоним» рівнем. У Житомирі роботу закладів харчування та магазинів не забороняють.
Про це 7 листопада повідомила пресслужба Кабінету Міністрів України.
«Також з урахуванням наданих регіональними комісіями ТЕБ та НС пропозицій на територіях, де встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, встановлено обмеження з переліку, визначеного постановою Кабінету Міністрів № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Новий розподіл набуде чинності з 00:00 години 9 листопада 2020 р», – йдеться у повідомленні.
«Червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлено з обмеженнями у всіх містах та районах Житомирської області.
В Андрушівському, Баранівському, Бердичівському, Брусилівському, Ємільчинському, Житомирському, Коростенському, Коростишівському, Лугинському, Любарському, Малинському, Народицькому, Новоград-Волинському, Овруцькому, Олевському, Попільнянському, Пулинському, Радомишльському, Романівському, Ружинському, Хорошівському, Черняхівському, Чуднівському районах:
- торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом;
- провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;
- торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень;