Сьогодні: Пн, 29-04-2024    00:15:15
Житомир » Новини » Спорт » 2021 » Август » 26 » 07:57:36 оновлено: 07:57:23

У Житомирі 20 дітей одночасно грали в шахи з восьмикратним чемпіоном. ВІДЕО

26-08-2021, 07:57:23 332 Коментарі 0 Читать на русском

У Житомирі 20 дітей одночасно грали в шахи з восьмикратним чемпіоном. ВІДЕО
У Житомир 20 дітей віком від 6 до 14 років одночасно грали в шахи з восьмикратним чемпіоном області та міжнародним майстром спорту з гри в шахи Ігорем Випханюком. 

На гру юним шахістам давали 25 хвилин, інформує "Суспільне".
 

"Плюси такої гри – це те, що основний гравець зазвичай сильніший і діти можуть розвивати свої навички. А якщо вони у такій грі зроблять нічию або виграють, то для них це буде надзвичайним стимулом у подальшому", – сказав Ігор Випханюк.


Із суперником рівня міжнародного міжнародного майстра спорту учасник турніру Дамір Горай за шаховою дошкою зустрівся вперше.
 

"Мені цей турнір сподобався тим, що я вперше грав із гросмейстером. Найважче було не побачити мат. Грати в шахи я дуже люблю", – говорить Дамір.


Батько хлопця Анатолій Горай каже, що пишається грою свого сина.
 

"Якщо в дитини слабкий суперник, то, на мою думку, він не навчиться краще грати і прораховувати сильніші ходи, бо для цього потрібен більш сильний суперник, який буде тебе тримати у тонусі", – розповів Анатолій Горай.


7-річний Данило Самарін вперше бере участь у одночасній грі в шахи. Професійно займатися цим видом спорту хлопець почав рік тому.
 

"Я щойно грав із восьмикратним чемпіоном із шахів. І це круто, тому що в сильного суперника можна повчитися і записати його сильні ходи", – сказав Данило.


Мама хлопця каже, що гра в шахи позитивно впливає на інтелектуальний розвиток її дитини.
 

"Ми брали участь у турнірі не для перемоги, а, щоб повчитися та набути досвід. Данило грає тільки один рік. Йому подобається ця гра, і він навіть носить у рюкзаку шахи", – сказала Дар'я Самаріна.

 

Тегі: шахи, Житомир, турнір
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: