Система упаковки Bag In Box - це рішення, яке користується все більшою популярністю у світі. Вона має дуже широке застосування в харчовій, фармацевтичній і побутової хімії для упаковки рідких і напіврідких продуктів, таких як соки, напої, мінеральні води, вина, пиво, молоко, вершки, концентрати, морозиво, мінеральні та рослинні олії, соуси. Технологія BAG-IN-BOX отримала широке розповсюдження у виробництві тари.
Упаковка Bag In Box це так званий мішок в коробці. Упаковка продукту з використанням герметичного методу дозволяє продовжити термін придатності виробу. Важливим є те, що немає необхідності в консервантах.
Бар'єрний мішок, що використовується, захищений від впливу кисню (повітря), а спеціальний клапан - пробка, дозує рідину, дозволяє багаторазово наливати вміст без попадання повітря всередину упаковки - це оберігає вміст від псування.
Гнучкий мішок поміщається у відповідну транспортну упаковку або картонну коробку. Пакети в упаковках Bag in Box складаються з декількох спеціально відібраних шарів, які захищають продукт від зовнішніх чинників, таких як міграція газів. Ці плівки відрізняються кисневим бар'єром, еластичністю і прозорістю.
Мішки забезпечені фланцями для гарячого або холодного наповнення рідин і можуть бути оснащені різними типами кришок. В цей час. дана технологія на території України не сильно розвинена. Але, всупереч цьому, є компанії, які все ж поступово впроваджують їх у виробництва. Багато хто вважає, що за такою упаковкою майбутнє. Звичайно ж для якісного виконання потрібно дотримання складної технології, яка гарантує всі переваги.