У п'ятницю, 13 вересня, о 10:00 на «Інтері» - новий випуск ток-шоу про якість життя «Корисна програма». Глядачі дізнаються, на що потрібно звертати увагу при виборі білого хліба і якими простими способами можна визначити його якість.
Дріжджовий, цільнозерновий, органічний і класичний - з борошна вищого сорту. Білий хліб - один з найпопулярніших продуктів серед споживачів і ... найчастіше критикований дієтологами. Чому закликають вживати білий хліб якомога менше? Яка добова норма споживання білого хліба? І який з сортів корисний для нашого здоров'я?
«Цільнозернова випічка з пшениці менш смачна, зате вона корисніша класичного білого хліба з борошна вищого сорту, - вважає експерт «Корисної програми», дієтолог Людмила Гончарова. - Справа в тому, що борошно, в порівнянні з цільними зернами, містить вкрай мало вітамінів і мінералів, і в ньому практично немає клітковини. Після помелу в борошні залишається чистий крохмаль з іммуноагрессивним білком - глютеном. Тому, переходячи зі звичайних білих батонів на хліб з цілісних зерен, людина отримує більше мінералів, вітамінів і клітковини. Однак навіть споживання такого хліба бажано обмежувати. Рекомендована норма для дорослої людини - не більше 100 грамів на добу».
Що краще їсти - свіжоспечений хліб або висушений? Яким способом можна перевірити його якість? Як зрозуміти, чи є в багеті розпушувачі і відбілювачі? Чому хліб швидко пліснявіє? І як краще зберігати хліб, щоб він довго залишався корисним? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Корисної програми»: автор сюжетів проекту Віра Борсук; лікар-дієтолог Людмила Гончарова; мікробіолог Оксана Вольська; експерт в сфері захисту прав споживачів Олена Куликова; пекар Ігор Лаврешін. Вибрати найкорисніший білий хліб допоможе зоряний гість програми - актриса Тетяна Шеліга.
«Без хліба своє життя не уявляю, недарма кажуть:« Хліб - всьому голова», - каже Тетяна Шеліга. - Харчові звички закладаються в родині з малих років. Та й хіба є такі діти, які виросли без хліба і булочок? Мені батьки прищепили повагу до цього продукту. І зараз, якщо вдома раптом залежався батон, роблю з нього хрусткі грінки. Умочують шматочки хліба в суміш води і яйця і смажу на сковорідці в соняшниковій олії. Виходить дуже смачно. Коли йшла на ток-шоу, найбільше мене цікавило питання, як і що їсти, щоб не товстіти. Тепер знаю: від зернового хліба не товстішають».
Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений білому хлібу, дивіться завтра, 13 вересня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».
У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо вам продали неякісний товар, у вас є скарги, пропозиції та поради, пишіть на сайт проекту https://korysno.inter.