Сьогодні: Пн, 29-04-2024    01:30:28
Житомир » Новини » » 2010 » Декабрь » 17 » 15:43:30

Житомирський АМКУ оштрафував «Фаворит» за продаж спреду під виглядом масла. ФОТО

17-12-2010, 15:43:30 2201 Коментарі 0 Читать на русском

Житомирський АМКУ оштрафував «Фаворит» за продаж спреду під виглядом масла. ФОТО
Житомирське відділення АМКУ оштрафувало ВАТ «Галіївський маслозавод ім. В.Ф. Мазуркевича» («FAVORYT») на 15 тис. грн за поширення інформації, що вводить споживачів в оману.

Як встановило відділення, підприємство виробляло і реалізовувало спред солодковершковий "Селянський люкс” власного виробництва із вмістом 72,5 відсотка загального жиру  в упаковках вагою 200 г у фользі пакувальній, на якій розміщено словосполученням "Все як по маслу!”. 

За результатами аналізу зовнішнього оформлення упаковки спреду солодковершкового виробництва товариства, Відділенням встановлено, що  назва товару – "Спред солодковершковий” виконано дрібними літерами чорного кольору на сірому фоні в бічній частині упаковки. Використання на упаковці спреду солодковершкового позначень "Селянське” та "Все як по маслу!” як домінуючих елементів може призвести до ускладнень під час визначення покупцем справжнього призначення представленого продукту. При цьому, покупець може помилково вважати, що придбав масло. Крім того,  у словосполученні "Все як по маслу!” прямо зазначено вид продукту, а саме: "масло”.

Тобто, розміщена Товариством на упаковці спреду солодковершкового інформація щодо товару є суперечливою та неточною і може ввести споживачів в оману.
Порушення Товариством припинене та здійснено заходи щодо усунення виявлених порушень. 

ВАТ «Галіївський маслозавод ім. В.Ф. Мазуркевича» визнало порушення та зобов’язалося сплатити штраф до державного бюджету.

Раніше повідомлялося, що Житомирське відділення АМКУ оштрафувало ДП «Молочний завод» ТОВ «Молочна фабрика« Рейнфорд »на 10 000 грн за поширення інформації, що вводить в оману.


Тегі: АМКУ, Фаворит, масло, продукти
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: