Сьогодні: Пт, 26-04-2024    05:41:19
Житомир » Новини » Політика » 2010 » Декабрь » 26 » 02:02:30

Юрія Луценко затримано Генпрокуратурою

26-12-2010, 02:02:30 1915 Коментарі 0 Читать на русском

Юрія Луценко затримано Генпрокуратурою
Співробітники спецпідрозділу Служби безпеки України Альфа сьогодні близько 13.00 затримали екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це повідомила прес-секретар Луценка Інна Кисіль.

"Сьогодні близько 13.00 Юрій Луценко вийшов гуляти зі своєю собакою з будинку на вулиці Старонаводницькій, де він проживає. Під час прогулянки його затримали 11 бійців Альфи і, нічого не повідомляючи, посадили в мікроавтобус і повезли в невідомому напрямку", - сказала Кисіль, відзначивши, що також під час затримання були присутні представники Генеральної прокуратури України.
 
При цьому Кисіль зазначила, що за Луценком велося спостереження.

У той же час, як повідомив один з родичів Луценко, "він вийшов з собакою і ледь завернув за ріг будинку, де немає відеокамер зовнішнього спостереження, як з таксі вискочили кілька чоловіків, які потім посадили Луценко в автомобіль і повезли в невідомому напрямку".
 
За словами співрозмовника агентства, єдине, що екс-міністр встиг зробити, це передати своєму родичу мобільний телефон і собаку.


Затримання Луценко носить політичний характер


У партіях Батьківщина, Народна Самооборона, За Україну! і Громадянська позиція вважають, що затримання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка політично мотивоване.

"Немає жодних сумнівів у тому, що переслідування колишнього міністра внутрішніх справ носить суто політичний характер. У минулу п'ятницю (24 грудня) в ефірі трьох національних телеканалів Віктор Янукович фактично визнав, що так звані правоохоронні органи всі свої дії узгоджують саме з ним, Януковичем, і саме Янукович є замовником і режисером переслідування опозиції", - йдеться в заяві партії "Батьківщина", поширеному в неділю, 26 грудня.

При цьому Блок Юлії Тимошенко і партія Батьківщина висловлюють повну солідарність з Юрієм Луценком і вимагають від Віктора Януковича негайного звільнення затриманого політика.
 
Депутат Верховної Ради від Народної самооборони Олесь Доній вважає, що затримання Юрія Луценка - це початок жорстоких політичних репресій, і що суспільство має стати на захист опозиції, повідомляється в прес-релізі партії.

"Ми маємо справу з початком жорстоких політичних репресій. Адже ще до того, як була прокладено якась "інформація "на Луценка, один з відомих політиків-регіоналів заявив, що Луценко обов'язково буде сидіти. Тепер цей політик-регіонал є міністром. Тобто, маємо справу спочатку з політичним замовленням, над яким працювала група з Генпрокуратури, щоб щось знайти на Луценка", - повідомляється в прес-релізі.

У свою чергу, лідер партії За Україну! В'ячеслав Кириленко висловив переконання, що ніяких підстав затримувати Луценка не було, оскільки він регулярно спілкувався зі слідчим і знайомився з матеріалами справи.

"Затримання Юрія Луценка є виключно політичним актом влади, спрямованим на залякування опозиції", - підкреслив Кириленко.

Лідер партії Громадянська позиція Анатолій Гриценко також засуджує дії Януковича, які, на думку лідера партії, спрямовані на вибіркове застосування закону і політичні репресії проти опозиції.

"Абсолютно очевидно, що в системі влади "начальник-підлеглий ", яку вибудував Янукович за 10 місяців свого президентства, рішення щодо порушення кримінальних справ, обмеження пересування, затримання або арешту опозиційних політиків і членів попереднього уряду можливі лише після санкції Янукович", - зазначив представник опозиції в прес-релізі.

Він також зазначив, що "лідери політичних партій і члени колишнього уряду не загрожують суспільству, вони не нападають на людей на вулицях. Немає ніякої потреби тримати їх за гратами, коли суд ще не визнав їх провини".


До Луценка в СІЗО виїхав адвокат

Адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценко Ігор Фомін близько півтори години тому попрямував у СІЗО СБУ.

Про це Обкому повідомили в прес-службі Народної Самооборони.

Адвокат має намір передати Луценко теплий светр, тапочки, зубну щітку та інші предмети першої необхідності.

Разом з адвокатом в СІЗО відправився син Юрія Луценка Олександр.


Тегі: Генпрокуратура, корупція, Луценко
НОВИНИ ТА ОБ'ЯВИ
Коменатрів: 0
avatar

Інші новини Житомир: